Члени політичної партії «Рівне Разом» звернулися до поліції через перешкоджання у реєстрації

25.09.2020 17:30   Джерело: RvNews
Опубліковано : Рівненський Новинар

Представники політичної партії «Рівне Разом» були змушені звернутися за допомогою до правоохоронців. Сьогодні, 25 вересня, вони подали у правоохоронні органи дві заяви про вчинення кримінальних правопорушень.

Перша пов’язана з фактом розповсюдження невідомими персональних даних представників «Рівне Разом» до реєстрації політичної партії на найближчих виборах. Другу заяву представники політичної сили написали через неправомірні дії народного депутата ВРУ від фракції «Слуга народу» Олександра Ковальчука. Вчора під час реєстрації політичної сили «Рівне Разом» політик тиснув на працівників територіальної виборчої комісії.

До поданої заяви представники «Рівне Разом» додали відео, на якому помітно, як Олександр Ковальчук заважає роботі ТВК. Окрім цього, нардеп тиснув на працівників комісії, виправдовуючи свій вчинок нібито парламентським контролем. Хоча право його здійснювати належить лише Уповноваженому з прав людини.

Дії порушника прокоментував адвокат Станіслав Костюченко.

«Ми вважаємо, що Олександр Ковальчук не тільки перешкоджав повноцінній роботі територіальної виборчої комісії, але й заважав уповноваженій особі від «Рівне Разом». Народний депутат ставив офіційному представникові політичної сили «Рівне Разом» провокативні запитання, не давав йому нормально подавати необхідні документи, перешкоджав цій процедурі. Олександр Ковальчук також вимагав надати йому ті документи, для ознайомлення з якими необхідно подати депутатський запит. Без останнього він не має права їх вимагати», — пояснив Станіслав Костюченко.

Представники новоствореної політичної сили «Рівне Разом» вважають, що через цю ситуацію, партії навмисне перешкоджають у політичній діяльності. Тим паче, політична сила «Рівне Разом» здобула електоральні уподобання багатьох мешканців Рівного, згідно з останніми соцдослідженням, що не подобається її опонентам.

Представники партії діють у межах закону, тому одразу звернулися до правоохоронців з проханням захистити їхні права.

«Аналізуючи цей випадок, розуміємо, що йдеться про тиск на членів і голову ТВК, на учасників виборчого процесу і безпосередньо на наших представників. У виборчому процесі ми повинні реалізовувати свої права, які нам сьогодні не дають втілювати. Нам не дають зареєструватися, бо ми є тією силою, що стала їм на заваді. Силою, яка має високі рейтинги і потужну підтримку населення», — зазначила керівник міського осередку політичної партії «Рівне Разом» Світлана Марчук


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews