Рівнян закликають підтримати протест проти свавілля чиновників

27.09.2020 21:00   Джерело: RvNews
Опубліковано : Рівненський Новинар

Третій день члени політичної партії «Рівне Разом» протестують під стінами Рівненської обласної державної адміністрації і Рівненської територіальної виборчої комісії. Команда політичної сили встановила намети й оголосила безстрокову акцію протесту, щоб припинити свавілля чиновників. Адже як зазначалося у попередніх публікаціях, представники пропрезидентської партії втручаються у роботу ТВК і тиснуть на членів комісії.

Партія «Рівне Разом» подала документи на реєстрацію. У них були виявлені технічні помилки. Якщо слідувати вимогам виборчого кодексу, представники ТВК, виявивши помилки, повинні були повернути документи для виправлення, доопрацювання. Проте через протиправні дії представників чинної влади, а саме тиск на комісію, у ТВК відмовилися це зробити. Незважаючи на перешкоджання чиновників, у партії «Рівне Разом» змогли самотужки усунути помилки. Члени політсили також встигли подати другий пакет документів, не порушуючи визначеного законом терміну. Команда партії «Рівне Разом» закликає владу припинити перешкоджати роботі ТВК. Окрім цього, представники політсили просять комісію розглянути подані документи, як цього вимагає закон України.

«Ми, представники політичної партії «Рівне Разом», проводимо безстрокову акцію протесту проти свавілля чиновників. Вимагаємо припинити тиск на членів і голову територіальної виборчої комісії, не втручатися і не перешкоджати діяльності комісії. Наполягаємо на тому, щоб дати можливість ТВК розглянути поданий пакет документів і зареєструвати кандидатів від «Рівне Разом» на місцевих виборах», — заявила голова міської організації партії «Рівне Разом» Світлана Марчук.

Нагадаємо, нещодавно представники політичної сили «Рівне Разом» зафіксували спроби тиску і залякування на представників ТВК. Їх здійснювали народні депутати й чиновники від пропрезидентської партії. «Рівне Разом» розпочали акцію протесту, щоб акцентувати на протизаконних діях увагу правоохоронців і жителів Рівного. Команда політичної партії «Рівне Разом» просить жителів Рівного не залишатися осторонь цієї проблеми. Представники політсили закликають рівнян прийти до наметів протестувальників і залишити свій підпис на підтримку справедливих і чесних виборів. Адже йдеться про право громади Рівного — вільно обирати і бути обраним.

Рівне разом!


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews