Представники влади мають намір застосувати провокації проти партії «Рівне Разом»

28.09.2020 16:21   Джерело: RvNews
Опубліковано : Рівненський Новинар

У Рівному чинна влада протизаконними методами хоче зірвати реєстрацію політичної партії «Рівне Разом» на місцевих виборах. Про це представники новоствореної політичної сили дізналися з достовірних джерел. І таки дійсно, провокації розпочались сьогодні, 28 вересня.

Політичні опоненти влаштували проплачені мітинги та силові акції під будівлею Рівненської територіальної виборчої комісії. Ціль таких протизаконних дій — завадити ТВК зареєструвати політичну силу «Рівне Разом» для участі у місцевих виборах, що відбудуться менше, ніж за місяць.

Слід зазначити, що останній день, коли кандидати могли подавати документи для реєстрації у виборах, припав на 24 вересня. У той день провладні опоненти політичної сили «Рівне Разом» почали перешкоджати діяльності ТВК.

При подачі пакету документів на реєстрацію представники «Рівне Разом» виявили технічні помилки. Вони подали заяву на повернення пакету, щоб доопрацювати документацію. Але через залякування і тиск зі сторони чиновників і нардепів від пропрезидентської партії комісія відмовилася зробити це зробити. Цим рішенням ТВК порушила закон. Незважаючи на такі обставини, команда «Рівне Разом» встигла підготувати новий пакет документів і подала його у строк, вказаний у законодавстві.

У зв’язку із ситуацією, що склалася політична партія «Рівне Разом» оприлюднила заяву, у якій зазначила, що представники влади хочуть скористатись недосконалістю нового виборчого законодавства і усілякими способами намагаються не допустити до реєстрації у місцевих виборах нову політичну партію. Серед іншого, чиновники планують проведення проплачених мітингів і силових провокацій.

Слід підкреслити, що соціологічні дослідження свідчать, що партія «Рівне Разом» має високий рейтинг електоральних уподобань. Популярністю серед виборців новостворена політична сила не поступається пропрезидентській партії. Тому, не маючи законних важелів впливу, аби завадити реєстрації «Рівне Разом», представники влади почали застосовувати брудні технології.

Команда партії «Рівне Разом» просить керівництво працівників поліції не допустити застосування опонентами провокацій та подбати про законне право рівнян щодо вільного волевиявлення. Команда «Рівне Разом» також закликає мешканців Рівного про сприяння у боротьбі за справедливість. Небайдужі містяни можуть прийти під будівлю Рівненської ТВК на вулиці Т. Шевченка, 45 і підтримати представників новоствореної політичної сили.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews