На Рівненщині почали швидше робити тести на COVID-19

29.09.2020 07:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська

В області проводять понад 1 000 тестувань за добу, тоді як ще півроку тому – ледве справлялися зі 300 зразками.

Про це під час онлайн брифінгу повідомила заступниця начальника управління охорони здоров’я Олена Гандзюк. За її словами, на сьогодні Рівненщина – третя в Україні за результатами тестувань на COVID-19.

«За цих пів року ми зробили не крок, а цілий стрибок щодо кількості обстежень на ПЛР. Основним методом обстеження та постановки діагнозу COVID-19 лишається полімерно-ланцюгова реакція. Раніше наші лабораторії не справлялися з 300 зразками на добу, на сьогодні дві лабораторії вже опрацьовують більше тисячі», - розповідає Олена Гандзюк.

За її словами, у рази пришвидшити роботу лабораторій допомогло підсилення їх матеріально-технічної бази. Адже автоматизація будь-якого процесу приводить до ефективності надання та підвищення якості послуг, особливо у сфері лабораторної діагностики.

«За кошти держбюджету обласному лабораторному центру докуплено два ампліфікатори та автоматичну станцію пробопідготовки. Модернізовано також Центр громадського здоров’я, відбулося посилення кадрового потенціалу. У сукупності це дає можливість проводити якісне обстеження та завчасно виявляти хворобу, контактних осіб, своєчасно надавати медичну допомогу», - додає заступниця начальника обласного управління.

Загалом з початку епідемії в області проведено 163 688 досліджень, з яких ПЛР – 83 051 та ІФА -80 637.

За матеріалами РОДА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews