Віктор Шакирзян подав заяву в поліцію стосовно нічного нападу на активістів

29.09.2020 15:00   Джерело: RvNews
Опубліковано : Рівненський Новинар

Після нічного нападу на протестувальників під будівлею Рівненської обласної державної адміністрації керівник політичної партії «Рівне Разом» Віктор Шакирзян звернувся до правоохоронців. Голова політсили подав у правоохоронні органи заяву стосовно протиправних дій невідомих молодиків проти активістів.

Сьогодні, 29 вересня, приблизно о першій ночі зловмисники вчинили напад на учасників безстрокового протесту. У заяві, яку подано у поліцію, йдеться, що незадовго до нападу на площі зникло світло. Через декілька хвилин на місце події прибігли троє чоловіків. На обличчях усіх зловмисників були балаклави, молодики також були у капюшонах. Один із нападників був одягнений у білу футболку. Чоловіки вщент розтрощили палатку активістів.

Дії нападників містять в собі ознаки злочину згідно частини 2 статті 296 Кримінального кодексу України — хуліганство, тобто грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжується особливою зухвалістю чи винятковим цинізмом, вчинене групою осіб.

У партії «Рівне Разом» переконані, що бійка та руйнування палатки сплановані представниками влади і членами пропрезидентської партії. У такий спосіб чиновники хочуть завадити реєстрації новоствореної політичної сили з високим рейтингом електоральних симпатій для участі у виборах та залякати активістів. Задля реалізації своїх недоброчесних намірів конкуренти не гребують брудними методами.

Віктор Шакирзян упевнений, що працівники поліції мають докласти всіх можливих зусиль, аби виявити замовників нападу на активістів та виконавців цього злочину. Всі причетні до злодіяння мають відповісти за вчинене, як того вимагає закон.

«Зауважу, що напад на протестувальників під стінами облдержадміністрації стався після того, як команда «Рівне Разом» звернулась до чиновників, представників пропрезидентської партії і поліцію не втручатися у роботу територіальної виборчої комісії, не перешкоджати діяльності ТВК. Сьогодні ми подали заяву у правоохоронні органи щодо вчинення нападу на активістів. Причетні до злочину повинні відповісти перед законом, — заявив керівник політичної партії «Рівне Разом» Віктор Шакирзян. — А команда «Рівне Разом», незважаючи на залякування зі сторони конкурентів, і надалі відстоюватиме проведення чесних і справедливих виборів у Рівному».


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews