Кандидат, що перебуває під слідством, написав заяву в поліцію на «Рівне Разом»

30.09.2020 13:32   Джерело: RvNews
Опубліковано : Рівненський Новинар

Кандидат на посаду мера Рівного Ігор Мічуда перешкоджає роботі ТВК та написав заяву в правоохоронні органи на політичну партію «Рівне Разом». У поліцію на політичну силу він заявив 29 вересня, у той же день, коли територіальна виборча комісія ухвалила рішення щодо реєстрації «Рівне Разом» для участі на місцевих виборах.

Ігор Мічуда стверджує, що якщо кандидати від «Рівне Разом» братимуть участь у виборах до Рівненської міської ради, на членів ТВК чекатиме кримінальна відповідальність. Із матеріалів, які оприлюднили ЗМІ, складається враження, що Мічуда залякує членів комісії та тисне на неї. Посилаючись на слова окремих юристів, він заявляє, що «якщо партію допустять до виборів, то це буде грубим порушенням з боку службових осіб (членів ТВК). І потягне за собою кримінальну відповідальність».

Слід заначити, що Ігоря Мічуду через його кримінальне минуле вважають технічним кандидатом. Чоловікові інкримінують вчинення особливо тяжких злочинів у складі злочинної групи. Наприкінці травня цього року Мічуду затримали за звинуваченням у вимаганні і одержанні хабаря у розмірі 400 тисяч гривень. Під час процедури затримання він спробував чинити опір поліції зі зброєю в руках. Ігорю Мічуді оголосили підозру в одержанні неправомірної вигоди у великому розмірі; опорі правоохоронцям та погрозі насильством або вбивством працівнику поліції.

null

Представник політичної сили «Рівне Разом» Ярослав Калька переконаний, що провокації та тиск на «Рівне Разом» тривають.

«Тиск та залякування членів ТВК з боку правоохоронців та представників політичних партій продовжується. Тепер для того, щоб впливати на членів ТВК використовують підконтрольного кандидата, який знаходиться під слідством. Наша політична сила вимагає від правоохоронців зупинити втручання в роботу Рівненської ТВК», — наголосив Ярослав Калька.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews