Скаргу Ігоря Мічуди стосовно реєстрації «Рівне Разом» не розглядатимуть у ЦВК

03.10.2020 16:00   Джерело: RvNews
Опубліковано : Рівненський Новинар

Центральна виборча комісія не розглядатиме скарги Ігоря Мічуди щодо скасування реєстрації кандидатів від політичної партії «Рівне Разом» для участі у місцевих виборах. Згідно приписів закону, звернення Мічуди неправомірне, бо ЦВК не має повноважень скасовувати рішення, затверджені територіальною виборчою комісією. Водночас Мічуда не є суб’єктом, який може звернутися зі скаргою, його права постанова ТВК не порушує. Саме тому у ЦВК відмовили кандидату з СІЗО у розгляді скарги.

Слід зауважити, що Ігор Мічуда — кандидат на посаду міського голови Рівного. Проте через проблеми чоловіка з законом його вважають технічним кандидатом. Ігоря Мічуду підозрюють у вчиненні особливо тяжких злочинів у складі злочинної групи. Торік навесні Мічуду затримали за звинуваченням у вимаганні і одержанні хабаря у розмірі 400 тисяч гривень. Під час затримання Ігор Мічуда поводився агресивно, намагався чинити опір, вихопив пістолет і почав погрожувати поліціянтам.

Згодом Мічуді оголосили підозру в одержанні неправомірної вигоди у великому розмірі; опорі правоохоронцям та погрозі насильством або вбивством працівнику поліції. У жовтні 2019 року підозрюваному змінили запобіжний захід із тримання під вартою на нічний домашній арешт. Несподівано для громадськості Ігор Мічуда вирішив балотуватися на міського голову Рівного та заявив про участь у виборах. Журналісти одразу ж охрестили чоловіка технічним кандидатом.

Ситуацію зі скаргою Ігоря Мічуди прокоментував представник «Рівне Разом» Ярослав Калька.

«Ігор Мічуда не є належним суб'єктом звернення із скаргою, оскільки постанова про реєстрацію кандидатів в депутати від «Рівне Разом» ніяк не порушує його права як суб'єкта виборчого процесу, оскільки це різні види виборів», - говорить Ярослав Калька, одразу після того, як вийшов з ЦВК. — ЦВК може розглядати звернення та оскаржити бездіяльність ТВК, а з заявою, яку подав Мічуда, вийшло, що він намагався оскаржити дію територіальної виборчої комісії».

Незважаючи на протидію політичних конкурентів, представники партії «Рівне Разом» заявляють, що й надалі будуть відстоювати права рівнян на чесні вибори і робитимуть усе задля процвітання Рівного.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews