Вражаючі фото «ремонту» дороги у Володимирці спричинили скандал на Рівненщині (Фото, Відео)

03.10.2020 20:05   Джерело: РадіоТрек
Автор : Рівненський Новинар

Впродовж 1-2 жовтня до поліції надійшло 130 (!) заяв і повідомлень щодо неналежного дорожнього покриття і неякісного ремонту на ділянці дороги Стара Рафалівка-Полиці, внаслідок чого пошкодження дістали чимало транспортних засобів.

Як передає «Володимирець. City», напередодні у Суховолі збиралися автомобілісти, чиї автівки постраждали на цьому відрізку дороги.

Кажуть, камінці з-під коліс летять у лобове скло практично всім автомобілям, а тонкий асфальт відривається цілими шматками.

За результатами перевірки правоохоронці внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за фактом службової недбалості.

Нині – у межах кримінального провадження – встановлюють усі обставини злочину. Зокрема осіб, які причетні до замовлення та виконання ремонтних робіт дорожнього покриття.

При цьому, прокоментували ситуацію і в службі автомобільних доріг Рівненщини. Зокрема, її речник Дмитро Леонтіюк розповів, що ні проміжних актів виконаних робіт, ні акту безпосередньо виконаних робіт Служба до оплати не приймала:

Ця дорога зараз перебуває у стадії дрібного поточного ремонту. Стосовно дій підрядника і якості виконаних робіт, були претензії до виконання робіт.

30-го числа – за добу до того, як там зібралися активісти – підряднику направили припис щодо недоліків, які були виявлені.

Важливо, що ні копійки платників податків наразі не витрачено, адже в договорі прописано, що ми оплатимо роботу після її завершення і в тому разі, якщо у нас не виникне претензій до якості цих робіт. А вони є і підрядник має виправити недоліки власним коштом. Згідно з документами, вони можуть виконувати роботи аж до нового року.

До слова, інформація про те, що роботи виконувала начебто приватна виробничо-комерційна фірма «Фіалка» не підтвердилася. Насправді тендер на виконання робіт виграло ТОВ «СПЕЦКОМПЛЕКТПОСТАЧ».

Згідно з тендерною документацією, за ці роботи фірма мала отримати 16 млн грн.

Між тим, за безпеку дорожнього руху у місці проведення ремонтних робіт відповідає підрядник, який їх виконує, зауважили у Службі автодоріг області.

Тобто, щоб автомобілістам, які постраждали від неякісного ремонту, відшкодували кошти на ремонт авто, їм потрібно діяти за наступним алгоритмом:

- насамперед скласти схему ДТП;

- протокол про те, що правоохоронці вбачають якісь порушення у діях  підрядної організації, яка виконує ремонтні роботи (протокол по ч. 4 ст. 140 КУпАП – Порушення правил і стандартів утримання доріг, що призвело до  виникнення ДТП);

- а далі – або в судовому, або в досудовому порядку – врегулювання майнового між учасником дорожнього руху, який отримав матеріальні збитки та підрядником.

Станом на п’ятницю, 2 жовтня, таких порушень зафіксовано не було, говорить Дмитро Леонтіюк.

Каже, що на всіх ділянках дороги, де триває ремонт, встановили відповідні дорожні знаки. Більше того, найімовірніше, що саме водії не дотримувалися швидкісного режиму на цій ділянці дороги.

Більше – у повному коментарі речника САД у Рівненській області:


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: РадіоТрек