У Рівному живуть «червонокнижні» тварини

13.10.2020 15:12   Джерело: Рівне вечірнє
Опубліковано : Рівненський Новинар

Рівненський зоопарк долучився до Європейської програми збереження видів тварин, що знаходяться під загрозою зникнення (EEP). Програма EEP допомагає створювати репродуктивні групи з подальшим збереженням та відтворенням видів тварин, що потребують захисту.

Серед мешканців Рівненського зоопарку є мангобеї червоноголові (вид занесено до Міжнародної Червоної книги, як уразливий і входить до EEP). Самця раніше привезли із зоопарку «Лімпопо» (Львівської області), а його партнерку – із зоопарку міста Карлсруе (Німеччина).

А нещодавно із Вроцлавського зоопарку (Польща) до Рівного прибула ще одна самка мангобея червоноголового. Після карантинного періоду її долучили до пари цього ж виду, повідомляють на сторінці Рівненського зоопарку у Фейсбук.

Утворилась досить цікава сімейна група тварин, утворена з представників зоопарків різних країн. У зоопарку сподіваються на продовження популяції та отримання у мангобеїв гарного потомства.

Довідка: цей вид приматів найпоширеніший у Камеруні, Екваторіальній Гвінеї, Габоні та Нігерії. 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Рівне вечірнє