«Рівнегаз» стягуватиме борги за доставку газу через суд

16.10.2020 09:22   Джерело: Рівненські новини
Опубліковано : Рівненський Новинар

Понад 1,9 тис заяв про стягнення заборгованості за послугу з розподілу у судовому порядку подали представники АТ “Рівнегаз”.

Суд вже виніс ряд рішень на користь підприємства, які передані у виконавчу службу. Незабаром буде подано 900 позовів проти клієнтів, борг яких перевищує 1,5 млн грн.

Станом на початок жовтня 18 тисяч клієнтів АТ “Рівнегаз” жодного разу від початку року не сплатили за розподіл газу.

Загальний борг цих споживачів становить близько 5 млн грн. Справи щодо цих споживачів подаються до суду першочергово.
Накопичення боргів за доставку газу відбулося ще й тому, що Верховна рада України ухвалила закон, що забороняє відключати від газопостачання побутових споживачів, нараховувати їм штрафи і пеню за несвоєчасну оплату спожитих житлово-комунальних послуг. Частина споживачів сприйняли це як дозвіл не платити за послуги взагалі, пише прес-служба компанії.

У АТ «Рівнегаз» ще раз наголошують, що примусове стягнення боргів у судовому порядку призведе до додаткових фінансових витрат споживачів. Адже боржник повинен оплати не лише суму боргу, а судовий збір, юридичний супровід.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Рівненські новини