Митці з України та світу показали Рівне, якого ми не знали

16.10.2020 11:15   Джерело: ОГО
Опубліковано : Рівненський Новинар
Різнопланові, яскраві, ліричні та щирі – саме такі світлини та картини «заполонили» приміщення Рівненської обласної організації Національної Спілки Художників України. А все завдяки учасникам міжнародного художньо-фотографічного пленеру “Рідне Рівне”.
 
Ці люди з різних куточків України та навіть з Литви та Конго впродовж десяти днів фіксували на світлинах, зображували на власних картинах неймовірну красу нашого міста.

Такий масштабний міжнародний захід у нашому місті відбувається вперше завдяки підтримці та організації Благодійного фонду Олексія Муляренка та Рівненської обласної організації Національної спілки художників України.


- Цей захід унікальний тим, що вперше в Україні, в одній мистецькій події об’єдналися художники та фотографи з різних куточків нашої держави, а також Конго та Литви, які більше ніж декаду малювали і фотографували наше прекрасне самобутнє місто. Головна ідея пленеру «Рідне Рівне» - підвищити рівень художньої майстерності, об’єднати художників, фотохудожників, музикантів, поетів у одному мистецькому просторі, - говорить автор ідеї пленеру «Рідне Рівне», голова благодійного фонду Олексій Муляренко. - Приємно, що більшість намальованих живописних робіт та фоторобіт залишаються в Рівному. Наразі, митці подарували свої роботи Фонду Олексія Муляренка, а згодом, коли ми створимо в місті Художній музей вони будуть розміщені там.


Такі заходи, як пленер «Рідне Рівне» підтверджують те, що Рівному точно не вистачає художнього музею. І не тільки тому, що ми єдиний обласний центр, який його немає. А тому що в нас є що показати, а також є запит на це від рівнян.

 
- Місто, яке не має художнього музею блокує себе у розвитку. А у нас точно вистачає талановитих людей, які мають, що виставляти, - говорить голова Рівненської обласної організації Національної спілки художників України Петро Подолець. – Приємно, що благодійний фонд Олексія Муляренка вирішив організувати такий пленер і саме він відстоює ідею створення у місті художнього музею. Впевнений, що йому вдасться довести це питання до логічного звершення.


Самі ж учасники пленеру відзначають високий рівень його організації. Дехто з митців завдяки пленеру «Рідне Рівне» вперше побували у Рівному і отримали приємні враження від рівнян та натхнення від міста.

 
- Я щиро вдячна організаторам пленеру за запрошення. Сподіваємося, що нам вдалося показати для містян їх рідне Рівне з нових сторін і тепер навіть самі рівняни будуть дивитися на нього по-новому, - відзначає учасниця пленеру з Києва Марія Тертична.


Також в процесі підготовки до пленеру в Олексія Муляренка виникла інноваційна ідея, яка полягає у створенні фото банку міста Рівного. Вже перші сотня робіт для фото банку є, адже зараз з цим дійсно є проблеми.


- Проект фото банку Рівного вже стартував, адже після пленеру у нас залишаться сотні якісних світлин, які стануть його основою. Далі ми продумаємо, як всі охочі матимуть можливість використовувати ці світлини, а також поповнювати цей банк світлин, - наголосив Олексій Муляренко.

 
Це захід у Рівному відбувся вперше, але точно не востаннє. Зараз же усі, хто бажає переглянути фотороботи – можуть це зробити. Виставка працюватиме у виставковій залі РОО Національної спілки художників України по вулиці 16 липня,2а з 15-го до 30-го жовтня (щоденно з 10.00 до 18.00 год.), тож усі охочі зможуть оглянути роботи митців на власні очі.

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: ОГО