Звільнити за будь-яку ціну: Рівненська обласна рада змінює назву лікарні, аби не поновлювати головного лікаря

16.10.2020 16:46   Джерело: RvNews
Опубліковано : Рівненський Новинар

1 червня голова Рівнеоблради Олександр Данильчук одноосібно звільнив головного лікаря Івана Зиму з посади очільника обласної лікарні. Причиною назвав - спалах коронавірусу в закладі. Суд визнав такі дії Данильчука незаконними і ухвалив негайно поновити лікаря на посаді, однак виконувати це рішення ніхто не планує. Адже коли в країні панує беззаконня, а чиновники вважають себе всесильними, то “неслухняних” медиків відстоювати нікому.

У квітні, коли чиновники лишень почали забезпечувати медиків елементарними масками - Рівненська обласна лікарня опинилась на передовій боротьби з короновірусом. Саме там персонал найболючіше відчули на собі спалах цієї хвороби. Частина медиків захворіли і з цього приводу засідала чиновницька комісія, що визнала самих же медиків у цьому винними. Під цим приводом Олександр Данильчук, без обговорення з обласною радою - звільнив головного лікаря Івана Зиму. 

Втім, подейкують причина звільнення зовсім інша. А саме, корупційні вимоги поставлені Івану Зимі, які він не погодився виконувати. Як відомо, насамкінець будь-якої каденції чиновники нахабніють, аби отримати всі можливі бонуси від перебування на посадах. Все тому, що 25 жовтня вибори і частина з нинішніх керівників рад більше ніколи не будуть народними обранцями. Відтак, Івану Зимі, ймовірно, були поставлені вимоги, на які він не погодився. Саме тому, його без погодження з радою незаконно і одноосібно було звільнено.

Здолбунівський районний суд ухвалив поновити Івана Зиму на посаді. Втім, Олександр Данильчук, мабуть, придумав план, як не виконувати рішення суду. Вирішено перейменувати Рівненську обласну клінічну лікарню, присвоївши їй ім’я Юрія Семенюка і в питання про зміну назви - змінити статут лікарні. У ньому посаду головного лікаря перейменувати і тоді рішення суду виконувати не буде юридично як. Все для того, щоб посади, на яку вимагає суд поновити Івана Зиму, юридично не існувало.

На останній сесії цього скликання 23 жовтня депутати робитимуть вибір - поновити на посаді головного лікаря або ж змінити назву закладу і не дати шансу Івану Зимі працювати далі. Саме такі два проєкти рішень винесені на заключне сесійне засідання.

Якщо депутати поновлять Івана Зиму на посаді, то продемонструють готовність допомогти медику, що пішов проти корупційної системи. Якщо звісно матимуть сміливість та бажання піти проти волі “Царя”, для якого це скликання найпевніше стане останнім.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews