Тернопіль обраний новим членом партнерства OGP Local 2020

20.10.2020 17:42   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська

Тернопіль переміг в конкурсі та увійшов в число 56 нових муніципалітетів-партнерів ініціативи OGP Local, яка нещодавно оголосила про розширення партнерства. Заявку розробляли представники Тернопільської міської ради спільно  з громадською організацією «Освітньо-аналітичний центр розвитку громад» у партнерстві з Асоціацією міст України.

Переможців визначали на основі оцінки низки критеріїв, серед яких досвід міста у впровадженні інструментів відкритого врядування, залучення громадськості до прийняття рішень, політичні зобов’язання керівництва та інші. Працівниками Тернопільської міської ради вищезгадана інформація була детально описано в формі заявки. Також міським головою Тернополя Сергієм Надалом підписано лист щодо підтвердження участі міської ради в проєкті з гарантією виконання зазначених завдань. У міській раді розуміють важливість  відкритого врядування, тому завжди розвивають цей напрямок у своїй діяльності.

Не останню роль у визначенні переможця відіграло партнерство міської ради з громадською організацією «Освітньо-аналітичний центр розвитку громад», що показало високий рівень зацікавленості міста у членстві в ініціативі.

 

«Перемога Тернопільської міської ради у цьому конкурсі це великий крок вперед у розвитку відкритого врядування в місті. Коли ми разом подавали заявку старалися показати досвід міста та запропонувати нові проєкти, над якими будемо працювати. До речі, це був чи не перший досвід спільної подачі заявки, і як виявилося – одразу успішний. Приємно, що Тернопіль долучиться до партнерства, де вже є такі міста як Мадрид, Париж, Тбілісі та низка інших великих міст. Вітаю усіх причетних до цього проєкту з перемогою та входженням міста Тернопіль до престижної ініціативи», – коментує Максим Черкашин, керівник громадської організації «Освітньо-аналітичний центр розвитку громад».

Зазначимо, що партнерство Open Government Partnership з 2011 року підтримує та пропагує відкрите врядування в органах державної та місцевої влади по всьому світу. Основними принципами ініціативи є прозорість та підзвітність діяльності інститутів влади, включаючи обов’язкове залучення громадян до процесу прийняття рішень. 

Партнерство має на меті забезпечити конкретні зобов’язання національних та субнаціональних урядів сприяти відкритому уряду, розширенню можливостей громадян, боротьбі з корупцією та використанню нових технологій для зміцнення управління. Членство в ініціативі підкреслює високий рівень відкритості влади і показує її готовність співпрацювати та розвивати громадський сектор.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews