Відомий політолог Фесенко: Віктор Шакирзян має шанси перемогти у першому турі

22.10.2020 14:30   Джерело: RvNews
Опубліковано : Новини Рівненщини

Рівне - одне з тих міст-обласних центрів, де місцева політична сила “Рівне Разом” на чолі з її лідером Віктором Шакирзяном мають реальні шанси отримати перемогу на місцевих виборах та сформувати у міській раді більшість. Таку думку на своїй фб-сторінці висловив відомий український політолог, голова правління Центру прикладних політичних досліджень «Пента» - Володимир Фесенко:

“Місцеві вибори-2020 мають одну характерну особливість - домінування місцевих (регіональних) партійних проєктів та їх представників на виборах у мерів. Парламентські партії змушені змагатися не так між собою, як з партіями, які представляють місцеві інтереси”.

Володимир Фесенко вважає, що така ситуація виникла внаслідок децентралізації, а також протистояння місцевих політичних питань та політичного порядку денного, пов’язаного з інтересами парламентських партій. Оскільки, за словами політолога,  місцеві інтереси представляють не тільки партії мерів.

“Дуже показовий приклад - м. Рівне. Там чинний мер не бере участі у виборах міського голови. Лідирує на виборах мера Рівного голова партії “Рівне Разом” Віктор Шакирзян. Водночас, згідно з останніми соціологічними дослідженнями, він з великим відривом випереджає своїх конкурентів з парламентських партій і має шанс виграти вибори вже у першому турі. Лідерські позиції і в його партії. У мене одне пояснення - недовіра до київських політичних еліт значно передається їхнім місцевим представникам. Своїм (у тому числі партіям) довіряють набагато більше. Ну, а далі починає працювати  оцінка лідерських якостей окремих учасників боротьби за посаду мера міста”, - зазначає відомий український політолог Володимир Фесенко.

Крім того, Фесенко зробив свій прогноз щодо того, хто переможе на місцевих виборах: “Мій прогноз - в абсолютній більшості обласних центрів переможуть представники місцевих (регіональних) політичних проєктів”.

На думку, Фесенка, попри те, що наразі Віктора Шакирзяна за результатами соціологічних опитувань підтримують понад 37% рівнян, він усе ж має всі шанси отримати перемогу уже у першому турі. Очевидно для цього, партійцям “Рівне Разом” доведеться попрацювати над мобілізацією прихильників та привести їх на виборчі дільниці 25 жовтня.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews