Віктор Шакирзян переможе у першому турі - політологи одностайні у своїх оцінках

22.10.2020 19:00   Джерело: RvNews
Опубліковано : Рівненський Новинар

У Рівному Віктор Шакирзян має усі шанси перемогти ще у першому турі, таку думку озвучив відомий український політолог Володимир Фесенко на своїй Фейсбук-сторінці.

“Згідно з останніми соціологічними дослідженнями, він (Віктор Шакирзян) з великим відривом випереджає своїх конкурентів з парламентських партій і має шанс виграти вибори вже у першому турі. Лідерські позиції і в його партії. У мене одне пояснення - недовіра до київських політичних еліт значно передається їхнім місцевим представникам. Своїм (у тому числі партіям) довіряють набагато більше”, - зазначає відомий український політолог Володимир Фесенко.

Такий висновок відомий політолог зробив спираючись на соціологічне опитування, яке провела Всеукраїнська асоціація соціологів у Рівному. Згідно з результатами дослідження Віктор Шакирзян є лідером виборчих симпатій на посаду міського голови Рівного серед тих, хто точно визначилися з результатом 37,8%. Наступний претендент на посаду міського голови має підтримку серед тих, хто визначився майже втричі меншу - а саме 12,8%.

Водночас команда Слуг Народу та їхні політичні союзники з партії Ігоря Коломойського “За майбутнє” хочуть скасувати другий тур голосування на місцевих виборах. Зокрема, 21 жовтня народна депутатка від фракції “Слуги народу” Тетяна Грищенко зареєструвала у Верховній Раді проєкт постанови №4234, якою пропонується відтермінувати другий тур місцевих виборів. Нагадаємо, що у містах з населенням понад 75 тисяч жителів, під час виборів міського голови передбачений другий тур голосування, у тому випадку, якщо жоден з кандидатів не набрав у першому турі понад 50% голосів. Таким чином, якщо народні депутати підтримають пропозиції Грищенко і проголосують за відтермінування другого туру виборів міського голови, то діючий мер залишиться виконуючим обов'язки на невизначений строк.

Фактична відміна другого туру виборів міського голови може не тільки створити юридичну колізію, але й дозволить діючим очільникам міста та області зберегти важелі впливу на політичні процеси.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews