Нерухомість у центрі міста та базу відпочинку «пустять з молотка» у РІвному

23.10.2020 13:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Новини Рівненщини

Чотири великі будівлі, які належать акціонерному товариству «Укртранснафта» у Рівному та районі, виставлять на продаж. Серед них — і помітний у центрі Рівного будинок зі скла та бетону, збудований у 90-х роках.

Пише https://rivnepost.rv.ua/ 

Відповідне рішення ухвалив Кабінет Міністрів, запізнившись, між іншим, на два роки. Продати майно, яке не використовують, «Укртранснафта» просила ще у 2018 році. «Укртранснафта» є дочірнім підприємством «Нафтогазу» та забезпечує транспортування нафти трубопроводами України. Створили товариство на початку 2000-х, забезпечивши його чималою кількістю нерухомості, зокрема і на Рівненщині.

 

Наприклад, у центрі міста розташовано офісне приміщення товариства — будівля у стилі хай-тек, якраз навпроти універмагу. Будівлю на понад дві тисячі «квадратів» збудували у 90-х роках, довгий час у ній була філія «Індустріалбанку», частку в якому має «Укртранснафта». Проте коли філію закрили, з 2013 року красива будівля у центрі Рівного порожніла — в «Укртранснафті» її не використовували самі й не здавали в оренду, пояснюючи, що це «законодавчо складно».

Два роки тому приміщення почали розглядати для власного офісу рівненські IT-івці, навіть презентували концепцію її ремонту для потреб кількох IT-компаній, проте від ідеї відмовилися. Як подейкували, не домовилися про ціну. Замість офісів у будівлі відкрили магазин вживаного одягу.

 

Тепер, відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів, будівлю на вулиці Соборній, 40 виставлять на продаж — разом з міні-котельнею та меблями, які там є. Ціну за привабливий об’єкт у центрі Рівного ще не склали, виставлятимуть об’єкт на продаж через електронну систему Prozorro.

Окрім приміщення на Соборній, відчужать ще три об’єкти, що були на балансі «Укртранснафти» і не використовувалися. Не менш цікава за офіс у Рівному — база відпочинку «Сосновий бір» на березі Путилівки у Жобрині Рівненського району. На понад 2200 кв. м — головний корпус, два котеджі, винний льох, котельня, пірс, басейн і т.п.

 

Найбільший за площею об’єкт, який виставлять на продаж, втім, не база відпочинку, а ще одна будівля у центральній частині Рівного — виробничо-лабораторний корпус «Укртранснафти» на вулиці Котляревського, 7. Йдеться про чотириповерхову будівлю між центром екстреної меддопомоги та обласним ліцеєм. Площа приміщення з вузлом обліку теплової енергії — більше 2400 кв. м.

Окрім того, продадуть вбудова­но-прибудований магазин-кафе, площею 320 «квадратів», на вулиці Лермонтова, 7. Приміщення прибудоване до багатоповерхівки, у тій же будівлі — управління Держпраці.

Як йдеться у пояснювальній записці Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства, ці об’єкти акціонерне товариство не використовує, а тому їх варто продати — «для підвищення ефективності фінансово-господарської діяльності та оптимізації витрат». Майно виставлять на продаж тільки після проведення оцінки його ринкової вартості.

Автор: Олеся АНТОНЕНКО

Джерело: https://rivnepost.rv.ua/ 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews