На Сарненщині односельці врятували з вогню та повернули до життя чоловіка (ВІДЕО)

28.10.2020 08:12   Джерело: https://tsn.ua
Опубліковано : Новини Рівненщини

У Рівненській області на Сарненщині під час пожежі сусід врятував життя молодому чоловіку, провівши серцево-легеневу реанімацію.

25 жовтня о 19:05 на спецлінію "101" надійшло повідомлення про пожежу у житловому будинку
за адресою смт. Клесів вулиця Вишнева.

За вказаною адресою було направлено чергове відділення бійців 8-ї державної пожежно-рятувальної частини міста Сарни.

При прибуттю до місця виклику рятувальниками було встановлено, що пожежу було погашено силами місцевого населення та вогнеборцями місцевої пожежної команди смт Клесів.

Під час пожежі з палаючого будинку місцевим жителем було евакуйовано без свідомості власника будинку 1997 року народження та надано домедичну допомогу, а саме проведено серцево-легеневу реанімацію до приїзду бригади швидкої медичної допомоги.

Варто зазначити, що медиків надзвичайно здивувала професійно надана допомога потерпілому, адже чоловік міг і не дочекатися приїзду швидкої.

Рятівником виявився сусід врятованого Олександр Шкодич, який у минулому проходив службу в пожежній охороні ЗС України і знає як правильно проводити реанімаційні заходи.

Власника будинку госпіталізовано до центру первинної медико-санітарної допомоги Клесівської селищної ради з діагнозом отруєння чадним газом.

Внаслідок пожежі вогнем пошкоджено: матрац дивану, підлога на прощі 1м.кв. та речі домашнього вжитку.

На даний час вирішується питання про нагородження пана Олександра за мужній вчинок правами ГУ ДСНС України у Рівненській області, а також готується подання на Всеукраїнську акцію Герой-рятувальник року.

Джерело: ГУ ДСНС, https://tsn.ua 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: https://tsn.ua