На околицях Рівного активно зводиться ще один шляхопровід

04.11.2020 06:42   Джерело: RvNews
Опубліковано : Вікторія Синиця

популярне


Цього понеділка техніка почала працювати ще на одній ділянці майбутнього обходу Рівного - у Шпанові. Зведення шляхопроводу відбувається у рамках проєкту «Велике будівництво».

Перша техніка та обладнання вже з’явилися на будівельному майданчику поблизу залізниці у Шпанові. Саме там фахівці будуть споруджувати міст, який пролягатиме на шляху майбутнього північного обходу міста Рівне.

Такі масштабні будівельні роботи стали можливими завдяки президентській програмі «Велике будівництво». У рамках проєкту передбачено будівництво нового шляхопроводу та естакаду через яр.

«В активному темпі продовжуємо будівництво північної об’їзної. У понеділок техніка почала працювати ще на одній ділянці майбутнього обходу Рівного - поблизу залізниці. Виведення значного потоку транспорту за межі міста за рахунок об'їзної дороги дасть змогу розвантажити міські вулиці, зберегти від руйнування автошляхи, а також сприятиме підвищенню безпеки руху», - запевнив керівник Служби автомобільних доріг у Рівненській області Олексій Востріков.

Протяжність майбутньої ділянки дороги над мостом буде становити орієнтовно 130 метрів.

Будівельники вже провели підготовчі роботи, тепер будуть зводити спеціальну бетонну конструкцію, улаштовувати буронабивні палі. Після чого над ними зведуть опори майбутнього мосту. Завершальним етапом буде вкладання асфальтобетонного полотна.

Як розповідають у Службі автомобільних доріг у Рівненській області, аби будівельники змогли працювати на об’єкті, знадобилось декілька місяців роботи геодезистів, проектантів, землевпорядників та юристів. Саме така кропітка праця дала можливість оформлення земельної сопрофіції - спільного використання земельної ділянки в інтересах громади.

Нагадаємо, на Рівненщині цьогоріч запланували відновити майже 190 кілометрів державних і місцевих доріг. Зокрема, цьогоріч буде відремонтована рекордна кількість державних автошляхів – 116,8 км, а в рамках програми «Велике будівництво» відновлять 73,5 км місцевих доріг.

null

null

За матеріалами прес-служби РОДА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews