На Рівненщині суд оштрафував вчительку, яка не носить маску: «Маска для мене – смерть»

07.11.2020 15:30   Джерело: РадіоТрек
Опубліковано : Рівненський Новинар

17 тисяч гривень штрафу - бо не носить маску. У місті Вараш суд покарав вчительку місцевого ліцею. Педагог відмовляється носити засоби захисту у навчальному закладі. Пояснює просто - забороняє релігія.

Виявилося, що жінка оскаржуватиме це рішення, однак при цьому починати носити засоби індивідуального захисту не збирається, повідомляє «Рівне 1».

 

Жанна Тєтєнєва викладає у вараському ліцеї. У неї – понад 20 років стажу і до цього колеги відгукувалися про неї лише позитивно. Проте категорична відмова носити маску у приміщенні школи зводить усі досягнення педагога на нуль.

Вона ж пояснює свою поведінку просто – не носить ані масок, ані захисних щитків, бо «забороняє релігія»:

- Я християнка віри Євангельської й слово Господнє мені категорично забороняє носити маску, оскільки Він створив мене за образом та подобою своєю. Ми з відкритим обличчям, як у дзеркалі, дивимось на Господа. Тому я відмовляюсь носити ці маски й для мене її вдягти – це смерть, - каже Жанна Тєтєнєва.

Водночас, за словами адвокатки Людмили Суржук, відмова від носіння маски через релігію не може бути ваговим доказом, аби виграти суд.

Більше про ситуацію – у сюжеті «Рівне 1»:


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: РадіоТрек