У Рівному недоброзичливці порізали агітаційні куби кандидата на посаду мера

09.11.2020 16:45   Джерело: RvNews
Опубліковано : Рівненський Новинар

Вночі, 8 листопада невідомі порізали шість агітаційних кубів кандидата на посаду міського голови Рівного Віктора Шакирзяна. Більшість з них знаходились у центрі міста. На кубах була розміщена передвиборча програма кандидата та відповідна інформація для виборців.

Віктор Шакирзян називає такі методи боротьби брудними і вбачає у цьому провокацію. Кандидат на посаду мера має намір звернутися до поліції, адже, кожен має нести відповідальність за свої вчинки:

“Вже вкотре ми стаємо свідками застосування брудних технологій у виборчій кампанії. Я хочу закликати людей, які це роблять - припинити протиправні дії. Перший тур переконливо показав, що усі намагання очорнити мене чи знищити агітаційні матеріали не мають ніякого сенсу, адже рівняни роблять свій вибір, спираючись на факти та результати роботи” - прокоментував подію Віктор ШАКИРЗЯН.

Зловмисникам, які вчинили такі дії, може загрожувати штраф, арешт або обмеження волі, кажуть юристи.

“Згідно з частиною 25 статті 74 закону «Про вибори народних депутатів», перешкоджання здійсненню права на проведення передвиборної агітації, а також порушення встановленого законом порядку проведення такої агітації тягнуть за собою відповідальність, встановлену законами України. Якщо правоохоронні органи кваліфікують ці дії як хуліганство, то, згідно з частиною 1 статті 296 Кримінального кодексу України, винним загрожує штраф від п'ятисот до тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк до шести місяців, чи обмеженням волі на строк до п'яти років”, - зазначив юрист Ярослав Калька.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews