Двадцять конкурсантів з Рівненщини здобули призові місця на конкурсі-захисті дослідницьких проєктів МАН

13.11.2020 11:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська

Карантинні реалії перенесли ІІІ етап Всеукраїнського конкурсу-захисту дослідницьких проєктів МАН в онлайн-площину.

Конкурсанти презентували результати своїх досліджень у вигляді постерів. Платформа «Zoom», екранне спілкування, лаконічна презентація ключових ідей власних досліджень, спілкування із науковцями, представниками світових дослідницьких інституцій – лише частинка пережитого учасниками, серед яких цьогоріч не лише школярі, але й студенти професійних (професійно-технічних) та закладів вищої освіти.

Рівненщину на конкурсі-захисті представляли 47 учасників, 20 із яких здобули призові місця у 47 секціях. Вітаючи конкурсантів директор НЦ «МАНУ» Оксен Лісовий зазначив: «Успіх і перемога на цьому конкурсі не вимірюються кольором медалі чи її наявністю. Кожен відчує вагомість результату лише згодом».

Директор Рівненської Малої академії наук учнівської молоді Олександр Андрєєв додає: «Подібного формату заходу в інтелектуальному просторі України досі не було. Сучасною молоддю така новація сприйнята доволі позитивно. Це не лише про певний злам стереотипів, а й можливість по-новому організувати наукову комунікацію. Телемости із США та Мексикою, до яких були долучені юні науковці – це одна із численних позитивних цьогорічних новацій».

Як усе відбувалося, можна переглянути на YouTube-каналі Малої академії наук України.

Начальник управління освіти і науки Рівненської ОДА Петро Коржевський наголошує: «Нові формати реалізації подібних конкурсів – це насамперед про готовність молоді, педагогів, науковців гнучко реагувати на виклики сучасності. Щиро радіємо успіхам представників Рівненщини та впевнені, що отриманий досвід стане доброю інвестицією у майбутнє креативної молоді».

«Під час захисту презентувала постер до своєї мініповісті «Достатньо 11 фільмів». Це був надзвичайний досвід, адже вперше ідеї, викладені у художньому тексті довелося втілити у настільки лаконічній формі. Не скажу, що це було легко, однак, доволі креативно», – поділилася враженнями одинадцятикласниця Анастасія Добринчук, котра здобула 2 результат у секції «Літературна творчість».  

Прес-служба управління освіти і науки Рівненської ОДА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews