«Лис знову в курнику», або повернення одіозного Пустовіта в політику

16.11.2020 09:05   Джерело: Новини Рівненщини
Опубліковано : Рівненський Новинар

Депутатом Острозької міської ради стане екс-заступник голови Рівненської ОДА Тарас Пустовіт, якого кілька років тому затримували на хабарі. Стане він депутатом за списком «Батьківщини», де був під номером чотири. Партія отримала три мандати у новій раді. Але через коронавірус 1 листопада передчасно помер знаний в Острозі Григорій Аршинов. Меценат з давньою історією. Він був депутатом в минулій міській раді і вже обрався на нову каденцію. Але...

Згідно виборчого законодавста, після прикрої події, за списком ВО "Батьківщина" до Острозької міської ради  "заходить" Тарас Пустовіт. Фігура одіозна та відома. Ми вирішили трошки розібратися із його дуже неоднозначним минулим.

У 2014 році його "спалили" на хабарі в три тисячі долларів США, а в 2015 році його апетити виросли до восьми тисяч. За ці гроші Тарас Пустовіт судився кілька років. Його визнавали винним, потім суди вищої інстанції говорили зворотнє і так по колу. Варто зазначити, що тоді чиновник займав посаду заступника Рівненської облдержаміністрації.

Ще у 2015 році він встиг і в СІЗО посидіти, але дуже не довго - вийшов під заставу в 600 тисяч гривень.

Останні 4-5 років Тараса Пустовіта в публічному просторі практично не було чути і видно.

Судові тяжби в нього закінчилися у 2019-му. Цікаво, що замість «отримання хабаря» йому Інкримінували «закінчений замах на заволодіння чужими коштами».

Час минув і Зараз "лисиця знову заходить до курника". Чи дозволять йому взятися за старе, це вже питання до новобраних депутатів.

Під час фінального "виправдального" засідання суду суддя заначив, що Пустовіт має середній ризик повторно вчинити це правопорушення (вимагання хабаря, - прим.ред.) та низький ризик небезпеки для суспільства. Схоже, Острозької громади є шанс перевірити ризики експериментальним шляхом.

Брати хабарі на Рівненщині доволі безпечно: за чотири роки ніхто із пійманих і ніхто із засуджених не сів

Чому ексзаступника голови Рівненської ОДА, звинуваченого у хабарництві, судять заново

Чотирирічну справу про хабар екс-заступнику голови Рівненської ОДА розглядатимуть по новому

Як заступник голови Рівненської ОДА погодився взяти гроші за сприяння в маршрутному бізнесі

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Новини Рівненщини