На Рівненщині залишилося всього 700 ліжко-місць для хворих коронавірусною хворобою

17.11.2020 15:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Вікторія Синиця

Лікарні, які займаються лікуванням інфікованих Covid-19, уже заповнені на 65%. 

За останню добу у лікарні області госпіталізовано 127 пацієнтів з коронавірусом , це значно більше, аніж у попередні дні. 

Загалом у медзакладах 867 COVID-хворих.

В управлінні охорони здоров’я Рівненської ОДА повідомили, що на сьогодні хворих на коронавірус приймають 15 лікарень Рівненщини, де підготовлено 1333 місць.

«Ці 15 лікарень заповнені на 65%. Ще три заклади є у резерві – Березнівська, Демидівська, Корецька ЦРЛ. Таким чином, ще майже 700 ліжко-місць у резерві», - відзначив начальник обласного управлінні охорони здоров’я Олег Вівсянник.

Він додав, що завдяки правильно побудованому маршруту пацієнта в Рівненській області скеровують пацієнта туди, де є вільні місця.

Також управління працює і над завданням МОЗ щодо збільшення мережі точок підключення до кисню.

«Робота триває, кожного дня додається по 10-15 нових кисневих точок, - розповідає Олег Вівсянник. За останній тиждень їх кількість збільшилася на понад 80. Також управління провело закупівлю і придбало додатково 30 кисневих концентратів. Водночас, розглядаємо питання про можливе будівництво кисневої станції на території обласної, міської лікарень Рівного чи Дубного. Рішення можливе лише після детального аналізу».

На сьогодні у стаціонарах перебуває 295 хворих із коронавірусною інфекцією, підключених до кисню. Наразі 167 кисневих точок залишаються вільними.

За матеріалами прес-служби РОДА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews