У Володимирці відкрилася оновлена амбулаторія

18.11.2020 08:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Вікторія Синиця

У Володимирці запрацювала амбулаторія, реконструкція якої тривала понад два роки та коштувала більше 12 млн грн. В оновленій амбулаторії працює 7 лікарів та більше двох десятків людей допоміжного персоналу.

Вчора у Володимирці запрацювало оновлене приміщення лікарської амбулаторії. Будівництво тривало більше двох років, а вже сьогодні медзаклад готовий приймати пацієнтів.

Реконструювали заклад в рамках проекту спільного з Міжнародним банком «Поліпшення охорони здоров’я на службі у людей». Загальна вартість робіт склала більше 12 млн грн.

«Медики, які до того працювали у старих, часто непристосованих приміщеннях, тепер прийматимуть пацієнтів у новій амбулаторії. Нині цей медзаклад має змогу надавати усі медичні послуги первинного рівня. Реконструкція дозволила капітально відремонтувати будівлю, утеплити її, перепланувати внутрішній простір відповідно до сучасних світових практик», - зазначила заступниця голови Рівненської ОДА Людмила Шатковська, яка оглянула приміщення.

Так, в оновленій амбулаторії працює 7 лікарів та більше двох десятків людей допоміжного персоналу. Медичні послуги тут зможуть отримати не лише мешканці Володимирця, але й пацієнти із навколишніх сіл, які підписали декларації із місцевими лікарями.

Заклад стовідсотково укомплектований меблями та потрібним обладнанням. У створеній тут лабораторії, окрім звичайних аналізів, можна зробити експрес-тести на гепатит, діабет, серцево-судинні захворювання та електрокардіограму.

Завдяки потужностям амбулаторії, отримати допомогу тут зможуть 150 пацієнтів за одну зміну. А загалом він обслуговуватиме більше 10 тисяч громадян.

Нагадаємо, цьогоріч в рамках проєкту Світового банку на Рівненщині реконструювали 12 амбулаторій загальної практики сімейної медицини. Ще 15 медзакладів введуть в експлуатацію до кінця року: у Костопільському, Гощанському, Корецькому, Сарненському та Здолбунівському районах.

null
null
null
null

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews