Рівненське летовище претендує на регіональне фінансування у 2021 році

19.11.2020 20:03   Джерело: RvNews
Опубліковано : Вікторія Синиця

ВРУ прийняла законопроект про Державний бюджет України на 2021 рік, де передбачається 3 млрд грн на розвиток інфраструктури регіональних аеропортів. У Рівному почали підготовку проектно-кошторисної документації та експертизи місцевого аеропорту.

У 2021 році на розвиток регіональних аеропортів України мають передбачити 3 млрд грн. Серед претендентів на державне фінансування – аеропорт Рівного.

В Державному агентстві інфраструктурних проектів України обговорили питання щодо розвитку летовища. Керівництво Укрінфрапроекту, Рівненської ОДА та аеропорту визначили ступінь його готовності до реалізації проєктів, а також обговорили алгоритми спільних дій.

«Визначили першочергові кроки, які необхідно зробити для початку реалізації проєктів в рамках Державної цільової програми з розвитку аеропортів до 2023 року, - зазначив керівник Укрінфрапроекту Кирило Хом’яков.- Адже з I кварталу 2021 року хочемо розпочати втілення їх у життя. Наша мета – підвищити імідж України як авіаційної держави та розвивати українські регіони».

Так, за державні кошти у рамках програми планується реалізувати 4 проєкти. Серед них – реконструкція руліжної доріжки та перону, встановлення світлосигнального та радіотехнічного обладнання, а також приведення периметрового огородження у відповідність до вимог авіаційної безпеки. Усі ці складові дозволять реанімувати аеропорт Рівного.

«Аеропорт Рівного має вигідне географічне розташування. Аеропорт з сучасною інфраструктурою значно підвищує рівень привабливості усього регіону. Тому в області невідкладно приступають до виконання завдань, які напрацювали з Агентством. В першу чергу, необхідно готувати проектно-кошторисну документацію та експертизу. Фінансування цих робіт відбудеться за кошти місцевого бюджету».

Нагадаємо, Верховна Рада прийняла в першому читанні законопроект про Державний бюджет України на 2021 рік, де передбачається 3 млрд грн на розвиток інфраструктури регіональних аеропортів.

null

За матеріалами прес-служби РОДА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews