Допомога Центру екстреної допомоги: Віктор Шакирзян передав сертифікат на 30 кисневих балонів

20.11.2020 20:11   Джерело: RvNews
Опубліковано : Новини Рівненщини

Життя залежить від кисню. І не лише атмосферного, а й медичного. Кисневих балонів для  транспортування на виклики не вистачає критично. Щоб важкохворі пацієнти, яких  доставляють у лікарні, були забезпечені киснем - голова «Рівне Разом» Віктор Шакирзян передав Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф сертифікат на 30 кисневих балонів для карет швидкої допомоги.

“Саме від швидкої допомоги залежить як пацієнт доїде, наскільки правильно буде  надана перша допомога. Це дуже важливо, адже працівники швидкої допомоги першими рятують життя людей, і від того, чи забезпечені усім необхідним залежить життя пацієнтів. Сьогодні ми передали сертифікат на кисневі балони, уже найближчим часом їх доставлять в Рівне. Ми зробимо усе, що від нас залежить, і усе, що ми можемо, щоб життя людей можна було зберегти. Дякую усім, хто рятує життя рівнян - це щоденний подвиг важко оцінити”, - говорить Віктор Шакирзян, лідер “Рівне Разом”.

null

Мова йде про кисень, який використовують лікарі під час транспортування хворих на COVID-19 до лікарень. Майже всі пацієнти, яких транспортують карети швидкої допомоги, потребують кисню -  розповідає головний фельдшер Павло Юцюк: Нині кисень на першому плані. Бо у нас ковід. І фактично кожний пацієнт у нас кисневозалежний. Ми транспортуємо – якщо в лікарні, якщо ні – то надаємо в квартирі, чи іншому приміщенні, ми даємо пацієнту кисень”.

Нагадаємо, нещодавно на кисневій станції Центральної міської лікарні виникла надзвичайна ситуація - тиск почав критично падати. Проблему вирішили завдяки підключенню до системи постачання кисню з балонів, які напередодні за підтримки Віктора Шакирзяна передали у власність лікарні. Пізніше хворі на коронавірус, які перебувають у цьому медзакладі подякували за врятовані життя.

Ольга Свідзінська, пацієнтка ЦМЛ: “ На даний час я знаходжусь в міській лікарні. В мене виявили Ковід. І не тільки у мене. У відділенні нас тут 60 чоловік. Ми хочемо подякувати Віктору Шакирзяну за те, що він допомагає. Ми йому дуже вдячні йому. (- Боже, не плачте,будь ласка.) Я дуже хвора людина. ... Ми вдячні йому на майбутнє, аби він не забував про таких людей як ми. Щоб він завжди стояв поруч з нами. Щоб розділяв з нами біду, радість, добро”.

Віктор Шакирзян каже, допомагати медичним закладам у Рівному – це його обов'язок. Адже, додає, саме від  їхнього забезпечення залежить якість та оперативність надання допомоги пацієнтам.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews