Рівненські вибори: дані екзитполів та післявиборчі заяви кандидатів

22.11.2020 23:20   Джерело: Суспільне
Опубліковано : Новини Рівненщини

За даними двох екзитполів на виборах очільника Рівненської міської громади більшість голосів може отримати Віктор Шакирзян. Одні дані показують перевагу у 4%, інші – показують перевагу цього ж кандидата менш ніж на пів відсотка.

null
Для зільшення натисніть на фото

Екзитполи і заява Третяка

Кандидат на посаду очільника Рівненської міської громади від "Європейської солідарності" Олександр Третяк у прямому ефірі каналу "Прямий" заявив, що має сумнів щодо того, чи відповідають реальному стану справ дані екзитполу Центру соціальних і маркетингових досліджень "Socis".

За даними "Socis", станом на 19:30 лідирує Віктор Шакирзян – у нього 50,94%. У Олександра Третяка – 46,03%. На виході з дільниць опитали 1914 людей, відмовились від інтерв'ю 847 осіб.

"Та соціологія, яка наразі є, вона може не відповідати реальним фактам. Таких масових фальсифікацій на виборах у нашому ще не пам'ятає бувалий виборець. Уявіть собі: зі 111 ДВК в більшій половині були зафіксовані порушення, підкуп виборців, спроби вплинути на голосування. З командою юристів ми збираємось, аби серйозно захистити результат волевиявлення рівнян. Ми впевнені у своїй перемозі", – сказав в ефірі по 20-й годині Олександр Третяк.

Близько 21-ї години в ефірі телеканалу ITV озвучили результати екзитполу від соціологічної групи "Вибір". Вони показують у Олександра Третяка 48,62%, у Віктора Шакирзяна – 48,92%. Працювали соціологи на 30-ти дільницях зі 111-ти.

Заява Шакирзяна

На сторінці Віктора Шакирзяна у Facebook з'явилась публікація:

"Дорогі друзі, я щиро дякую кожному виборцю, який сьогодні виконав свій громадянський обов’язок та підтримав мене у важливому для нашого міста виборі! Впевнено, разом із мешканцями Рівного та Квасилова беремо новий курс на розвиток міста!

За час передвиборчої агітації, я по-справжньому відчув, як люди втомились від брехливих обіцянок та старої влади. Моя мета незмінна - щасливе та комфортне життя кожного. Радію, що наші бажання співпали. Далі - більше і лише разом!", – йдеться у дописі.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Суспільне