Сарненські правоохоронці під час обшуків на Гощанщині вилучили декілька авто, наркотики та бурштин

Обшуки відбулися під керівництвом Сарненської місцевої прокуратури. Слідчі дії проводилися відносно посадових осіб одного з державних підприємств за фактом незаконного видобутку бурштину-сирцю. 

Санкціоновані обшуки на території Гощанського району та в обласному центрі провели вчора, 24 листопада, слідчі Сарненського відділу поліції спільно з оперативниками управління стратегічних розслідувань та за процесуального керівництва Сарненської місцевої прокуратури.

Слідчі дії проводилися у рамках кримінального провадження, розпочатого за частиною 1 статті 240-1 Кримінального кодексу України, відносно посадових осіб одного з державних підприємств за фактом незаконного видобутку бурштину-сирцю, зокрема за допомогою мотопомп кустарного виробництва, що суперечить проєктній документації підприємства та ліцензійного видобутку відкритим, кар’єрним способом.

Поліцейські провели сім санкціонованих обшуків за місцем проживання та у транспортних засобах фігурантів кримінального провадження.

За їх результатами поліцейські виявили та вилучили оброблене та необроблене каміння бурштину-сирцю різних фракцій, вироби із бурштину, засоби зв’язку та пакетик із порошкоподібною речовиною білого кольору, ззовні схожою на наркотичну.

У рамках кримінального провадження також вилучили транспортні засоби «Mercedes-Benz» та «Dodge Charger», які доставлені на спецмайданчик. 

Досудове розслідування триває. Вилучений бурштин, вироби з нього та порошкоподібну речовину відправлено для проведення експертизи.

null
null
null
null

За матеріалами Відділу комунікації поліції Рівненської області


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Відділ комунікації поліції Рівненської області