Кооператив сплатить майже 400 тис гривень за самовільну порубку лісу на Рівненщині

27.11.2020 11:14   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська

Прокурори з’ясували, що спеціалізований виробничий сільськогосподарський кооператив, як постійний лісокористувач, не забезпечив охорону і збереження лісового фонду на підвідомчій йому території та допустив у Костопільському районі самовільну вирубку лісових насаджень третіми особами.

Без спеціального дозволу вирубали 425 дерев різних порід. Лісовому фонду України такими протиправними діями заподіяні матеріальні збитки в розмірі 387261,84 грн.

Господарський суд Рівненської області задоволив  позов Здолбунівської місцевої прокуратури та стягнув з постійного лісокористувача понад 387 тис. грн. збитків, завданих незаконною порубкою дерев.

Втрутившись у ситуацію, прокурори у суді зобов'язали відповідача сплатити завдані збитки до спеціального фонду Головинської сільської ради Костопільського району, на території якої і здійснено незаконну порубку лісу.

Пресслужба Рівненської обласної прокуратури


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews