Звільнена зі Здолбунівського геріатричного пансіонату санітарка шукає справедливості

07.12.2020 09:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Новини Рівненщини

Жінка стверджує, що звільнили її незаконно. За допомогою вона звернулася до правоохоронних органів та у ЗМІ.

null
Фото: Р1

Про це йдеться у телеграм-спільноті ШТІРЛІЦ.

Нижче подаємо текст без змін.

#Новини_підпілля
«Доброго дня, шановне підпілля ШТІРЛІЦА. Мене звати Ірина Смаглюк (на фото). Я колишня санітарка-роздавальниця в Здолбунівському геріатричному пансіонаті. Хочу звернутися до вас по допомогу. Справа в тому, що мене незаконно, і не без тиску, звільнив з роботи директор цього закладу Олексій Шамак.

У п'ятницю, 6 листопада, я прийшла на роботу і почала роздавати сніданок своїм підопічним. О 8:30 до мене підійшов наш завгосп пан Дацишин і сказав, що Олексій Шамак наказав мені писати заяву на розрахунок, тому що він зі мною категорично працювати не буде. І все, що він для мене може зробити - це підписати заяву «за згодою сторін».

Зважаючи на те, що я пропрацювала в пансіонаті 27 років і за цей час не отримала жодної догани, така постановка питання для мене стала справжньою несподіванкою. Я не стрималася і розплакалася, бо сама виховую неповнолітню дитину і ця робота в мене єдине джерело доходу.

В мене піднявся високий тиск. Я дуже погано почувалася. Тоді Дацишин мені ще раз передзвонив і сказав, що Шамак чекає на заяву. Не допомогло і те, що до директора ходили мої колеги і просили, щоб не звільняв мене. На що Шамак відповів: «Нехай пише! Я до понеділка подумаю». Оскільки я хвилювалася за своє здоров'я, то пішла і написала заяву, яку він вимагав. І він її одразу того ж дня підписав. Таким чином мене просто вишвирнули на вулицю, залишивши без засобів до існування.

Я зверталась і в профільний департамент до Юлії Шигоревої, і в обласну раду ще до колишнього голови Олександра Данильчука, також писала листа міністру соцполітики Марині Лазебній. Навіть місцевий телеканал запросила, аби зняли по цій ситуації сюжет. Від чиновників поки жодної відповіді не отримала.

Знаю лише, що через цю ситуацію розпочате кримінальне провадження за ч.1 ст. 172 ККУ (Грубе порушення трудового законодавства), а самого Олексія Шамака на період службової перевірки відсторонили від виконання обов’язків директора.

Колеги кажуть, що після мого уходу, у колективі дуже нездоровий мікроклімат. Шамак тисне на підлеглих, аби ті підписали петицію на його захист. А тим, хто відмовляється це робити – погрожує звільненням».

Нагадуємо, що колектив ШТІРЛІЦА може поділяти думку авторів дописів, які друкуємо в #Новинах_підпілля, або навпаки.

Ми навмисно у цій рубриці утримуємося від власних оціночних суджень, залишаючи таке право за вами – учасниками нашого підпілля.

Від себе лише додамо, що скандали навколо посади директора Здолбунівського геріатричного пансіонату вже стали звичним явищем. Свого часу частина колективу виступала проти директора Олега Висоцького. Пізніше - проти його наступника Володимира Боярчука. А тепер от дійшла черга до Олексія Шамака.

Джерело: ШТІРЛІЦ


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews