До Дня Збройних Сил України у Рівному презентували виставку «Воїни. Історія українського війська».

07.12.2020 12:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Новини Рівненщини

Четвертого грудня у Рівненському обласному краєзнавчому музеї відбулося відкриття виставки «Воїни. Історія українського війська».

Виставка презентується в рамках заходів зі святкування Дня Збройних Сил України.

Нині невід'ємним елементом реформ в українській армії є відродження українських військових традицій. Дана виставка наочно знайомить із особливостями одностроїв та зброї, які були характерні для різних історичних епох українського війська. Банери демонструють шлях, який пройшли збройні сили України від Русі до сьогодення.

Виставка створена Українським інститутом національної пам'яті та складається з 19 банерів, на яких крім світлин міститься інформація про тип військових організацій, чисельність та озброєння військ, методи воєнного мистецтва і найвизначніші битви.

Ігор Марчук – завідувач відділу нової та новітньої історії РОКМ, представив виставку та розповів про історію українського однострою.

На відкриття завітали студенти художньо-педагогічного факультету РДГУ (викладач Валентина Тюска), Назар Волощук - головний спеціаліст відділу регіональної культурної політики ОДА, а також журналісти та музейники.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews