Черговий мешканець Рівненщини потрапив на гачок онлайн-шахраїв

Мешканець міста Дубно хотів взяти чималу суму грошей у кредит на одному із веб-сайтів. Працівники поліції радять громадянам оформляти кредити в офіційно зареєстрованих фінансових установах.

Про аферу із оформленням позики на одному із сайтів повідомив 29-річний житель міста Дубно. Чоловік мав намір взяти 65 тисяч гривень кредиту, а натомість втратив 6500 гривень власних заощаджень.

На одному із сайтів дубенчанин знайшов вигідні умови кредитування. По телефону поспілкувався із нібито уповноваженою особою. Для оформлення кредиту у майбутнього позичальника попросили надіслати сканкопії паспорта та ідентифікаційного коду, а також перерахувати 10% від запитуваної суми, які у подальшому зарахуються до суми кредиту.

Нічого не підозрюючи, дубенчанин за наданими йому реквізитами поповнив рахунок, після чого зв’язок із «кредитором» обірвався.

Усі обставини шахрайської схеми дізнавачі Дубенського відділу поліції встановлюють у рамках кримінального провадження, відкритого за частиною 1 статті 190 Кримінального кодексу України.

Правоохоронці радять громадянам оформляти кредити в офіційно зареєстрованих фінансових установах, а якщо ви все ж вирішили скористатися послугами он-лайн кредитування, то під час заповнення анкет ніколи не зазначайте конфіденційну банківську інформацію – СVV-код і термін дії картки, які вимагають саме шахраї.  

Нагадаємо, що поліцейські викрили злочинну групу, яка вчиняла шахрайські дії, зокрема і за аналогічною схемою он-лайн кредитування.

За матеріалами Відділу комунікації поліції Рівненської області


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Відділ комунікації поліції Рівненської області