Під час ремонту мосту на Рівненщині вкрали понад мільйон гривень

10.12.2020 07:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Новини Рівненщини

Два Товариства отримали гроші за роботи, які насправді не проводились. Загальна сума збитків, завданих державі – майже 2 млн грн.

Рівненська обласна прокуратура звернулась до Господарського суду Рівненської області із позовами щодо повернення недобросовісними фірмами-підрядниками майже 2 мільйонів гривень.

Так, прокурорами встановлено, що два Товариства, по черзі, виграли у 2018 році тендери на проведення ремонтних робіт мосту в селі Ремчиці, Сарненського району. У зв’язку з неналежним виконанням зобов’язань одним із підрядників, Службою автомобільних доріг у Рівненській області договір розірвано достроково. Інша підрядна організація, згідно з документами, ремонтні роботи провела у повному обсязі.

Рівненською обласною прокуратурою здійснювалось процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні за фактом привласнення посадовими особами вказаних Товариств бюджетних коштів шляхом підробки офіційних документів.

В межах вказаного кримінального провадження проведено судову будівельно-технічну експертизу. Згідно з її висновками обидва Товариства отримали гроші за роботи, які насправді не проводились. Загальна сума збитків, завданих державі – майже 2 млн грн.

Тому тепер прокуратура через суд вимагатиме повернення коштів до державного бюджету.

Пресслужба Рівненської обласної прокуратури


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews