Хто з рівненських політиків потрапив під санкції Росії

13.12.2020 16:22   Джерело: Рівне вечірнє
Опубліковано : Рівненський Новинар

РФ оновила список осіб, що підлягають економічним санкціям на російській території. Загалом до них увійшло 14 уродженців Рівненської області, нардепи, колишні чиновники, діючі політики, депутати місцевих рад.

 Отже, до санаційного списку увійшли:

  1. Депутатка від партії "Голос" Соломія Бобровська.
  2. Волонтерка, представниця "Європейської Солідарності" Яна Зінкевич.
  3. Депутат від ВО “Батьківщина” Сергій Євтушок.
  4. Фігурант скандалу про групове зґвалтування, колишній депутат від «Слуги народу», а тепер позафракційний Роман Іванісов.  
  5. Нардеп від «Слуги народу» Олександр Ковлаьчук.
  6. Депутат «Слуги народу» Дмитро Соломчук.
  7. Депутат від «Слуги народу» Сергій Литвиненко.
  8. Депутат від «Слуги народу» Олександр Салійчук.
  9. Член фракції партії "За майбутнє" Віктор М'ялик.
  10. Колишній перший заступник Голови — начальник Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю СБУ Павло Демчина.
  11. Депутат Рівненської обласної ради Олександр Дехтярчук.
  12. Екс-депутат ВР від Радикальної партії Ляшка Андрій Лозовий.
  13. Екс-депутатка від ЄС Ірина Луценко.
  14. Колишній генпрокурор України Юрій Луценко.

"Несподівано дізнався, що Росія внесла мене у санкційний список. Кабінет міністрів Росії вчора розширив список санкцій проти України, всього в переліку значаться 849 фізичних осіб. Ну що тут сказати - це навіть приємно))", –  прокоментував Олександр Ковальчук на своїй сторінці в соцмережі.

Олександр Салійчук:

"Пишаюсь тим, що моє ім’я також фігурує у додатку до указу президента РФ від 22 жовтня 2018 р № 592 "Про застосування спеціальних економічних заходів у зв'язку з недружніми діями України щодо громадян і юридичних осіб Російської Федерації". Насправді це ще одне визнання того факту, що ми рухаємося у вірному напрямку".

Санкціями передбачено блокування банківських рахунків, бездокументарних цінних паперів і майна на території РФ. Також ними забороняється перераховувати кошти за кордон.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Рівне вечірнє