«Повстанський Миколай» привітав дітей з інвалідністю у криївці

21.12.2020 07:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Новини Рівненщини

В урочище Гурби Здолбунівського району, де відбувся найбільший бій між бійцями УПА і військами НКВС, дітей з інвалідністю запросив директор Здолбунівського музею Олег Тищенко. На святковому дійстві у повстанській криївці він виконав роль помічника Святого Миколая.

Потрапити у криївку змогли навіть діти на візках, адже реконструкція повстанського сховку має інклюзивний вхід.

Новозбудована криївка у Гурбах має два входи-виходи. Один – традиційний спуск із драбиною, інший – навмисне облаштували так, аби повстанський сховок був доступний відвідувачам з інвалідністю.

«Діти з інвалідністю зі Здолбунова, що за 40 кілометрів від Гурб, криївку відвідують вперше, – каже голова громадської організації "Батьків дітей з інвалідністю "Джерело життя" Тетяна Ярмолюк. - На жаль, всі не можуть приїхати. У зв’язку з карантинними вимогами, ми стараємося хоч трішки дітей групками брати і привозити до Святого Миколая, принести діткам радість, подарунки в такий святковий день».

У криївці відтворили інтер’єр 40-50-х років минулого століття. Експозицію облаштовував директор Здолбунівського районного історико-краєзнавчого музею Олег Тищенко. Саме він запросив дітей на інтерактивне дійство під назвою "Повстанський Миколай".

Після екскурсії в криївці дійство продовжують у приміщенні Свято-Воскресенського чоловічого монастиря, який діє у Гурбах. Тут дітям майстриня Ольга Парницька організувала майстерклас з виготовлення черевичків для помічників Миколая. Зробити із серветок нехитру пару взуття дітям допомагають батьки.

Потому малеча отримала подарунки й зробили спільне фото на згадку.

Джерело: suspilne.rivne


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews