У Здолбунові з'явилася лабораторія робототехніки та мехатроніки

23.12.2020 15:19   Джерело: РАЙОН.Рівне
Опубліковано : Вікторія Синиця

Варто зазначити, що це перша лабораторія робототехніки та мехатроніки в Україні, яка призначена для майбутніх будівельників. На її створення було затрачено понад 2 мільйони гривень.

Будівельників нового формату навчатимуть на Рівненщині, на базі Здолбунівського ВПУ залізничного транспорту відкрили лабораторію робототехніки та мехатроніки.

Це єдина подібна лабораторія в Україні, кажуть у Рівненській ОДА.

Тепер студенти здобуватимуть будівельні професії за допомогою сучасних інформаційних технологій.

«З таким високим рівнем підготовки студенти стануть конкурентоспроможними та затребуваними на ринку праці. Тим більше будівельна галузь на Рівненщині активно розвивається. Варто зазначити, що це вже 22-й навчально-практичний центр вже в області. Ми в лідерах серед регіонів України за кількістю таких закладів. Ще три – плануємо відкрити на початку наступного року».

Так, за кошти обласного бюджету в лабораторію закупили: мультимедійну панель, 3D принтери, лазерні верстати, окуляри віртуальної реальності, паяльну станцію, роботизовані конструктори.

Як розповідає начальник обласного управління освіти та науки Петро Коржевський, устаткування дасть можливість побачити власноруч створені проекти, приміщення та їх оздоблення, віртуально відвідати найрізноманітніші майданчики. А це в рази полегшить роботу будівельників.

«Під час навчання студенти матимуть можливість опанувати не лише практичними навичками з професій будівельного напрямку, а також і сучасними інформаційними технологіями, що застосовуються в них», - зазначає Петро Коржевський.

На створення лабораторії робототехніки та мехатроніки було затрачено понад 2 мільйони гривень з обласного бюджету, а також кошти навчального центру.

Лабораторію оснащено ноутбуками, мультимедійною панеллю, 3D принтерами, лазерними верстатами з програмно-числовим управлінням. А також окулярами віртуальної реальності, дронами, фотоапаратом, відеокамерою, мультиметрами, піріометерами, наборами для паяння, паяльною станцією, наборами для електромонтажних робіт, роботизованими конструкторами.

«Окуляри віртуальної реальності дають змогу побачити власноруч створені проєкти, приміщення та їх оздоблення. 3D принтери, лазерні верстати з програмно-числовим управлінням надають можливість виготовити деталі, а також отримати навички роботи з обладнанням програмно-числового управління. Наше училище користується популярністю, нині в закладі навчається майже 500 студентів», - розповідає директор закладу Руслан Шевчук.

null

За матеріалами https://rivne.rayon.in.ua


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: РАЙОН.Рівне