Представники ОТГ Рівненщини рамках міжнародної програми «U-LEAD з Європою» отримали пожежне спорядження

24.12.2020 09:11   Джерело: RvNews
Опубліковано : Новини Рівненщини

21 грудня на Київщині на базі Товариства Червоного Хреста України відбулася передача гуманітарного вантажу учасникам проєкту «Вдосконалення системи цивільного захисту в об'єднаних територіальних громадах України».

Ця ініціатива впроваджується спільно з Асоціацією добровільних пожежних команд Республіки Польща в рамках програми «U-LEAD з Європою».

Участь у заході взяли заступник Голови ДСНС Микола Ільченко, представники Посольства Республіки Польща в Україні, Товариства Червоного Хреста України, об'єднаних територіальних громад.

Так, цього дня, ОТГ — учасниці проєкту з п’яти областей України (Рівненської, Чернігівської, Харківської, Тернопільської, Чернівецької), отримали для своїх місцевих пожежних команд захисне спорядження для вогнеборців-добровольців: шоломи, рукавиці, чоботи, спеціальний захисний одяг, а також оснащення: кисневі балони, рятувальні дошки (жорсткі ноші), редуктори, медичні сумки, тощо.

Зокрема від Рівненщини отримали обладнення представники Шпанівської, Привільненської, Миляцької та Немовицької ОТГ.

Заступник Голови ДСНС Микола Ільченко підкреслив, що Служба порятунку бере активну участь у формуванні політики у напрямку організації механізму цивільного захисту у громадах, як на законодавчому рівні, так і в практичній площині. Він подякував європейським партнерам за увагу до потреб громад у прагненні забезпечити для своїх мешканців безпечне середовище.

У свою чергу, Заступник посла Польщі в Україні Міхал Гергонь зазначив, що сума переданого обладнання складає 65 тис. євро і це є черговим свідченням міцних партнерських відносин між державами.

Загалом, майже тонна отриманого гуманітарного вантажу вже цього дня вирушить до місцевих підрозділів добровільної пожежної охорони у громадах.

Довідково: 

Програма «U-LEAD з Європою» - це програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, яка спільно фінансується Європейським Союзом та його країнами-членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією. «U-LEAD з Європою» робить внесок у створення багаторівневої системи управління, яка є прозорою, підзвітною та реагує на потреби громадян. Основна мета цього проєкту – забезпечення здоров’я та безпеки громадян, а також навколишнього середовища в об’єднаних територіальних громадах області шляхом створення добровільних пожежних команд.

За матеріалами РОДА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews