Одне із фермерських господарств Острожчини незаконно використовує державну землю

24.12.2020 16:13   Джерело: Рівненська обласна прокуратура
Опубліковано : Вікторія Синиця

Рівненська обласна прокуратура з'ясувала, що власник ферми не сплачує гроші за оренду земельних ділянок та водного об’єкта. Правоохоронці вже подали позов до суду.

Рівненською обласною прокуратурою виявлено порушення вимог земельного та водного законодавства під час використання земельних ділянок та водного об’єкта на території Острозького району.

Встановлено, що фермерське господарство використовує земельні ділянки загальною площею 273,2 га вартістю майже 180 млн грн та водний об’єкт площею водного дзеркала 182,9 га для риборозведення, розташованих на території Острозького району, при цьому не сплачуючи орендну плату за їх використання упродовж 2018-2020 років, що призводить до ненадходження коштів до бюджету.

Тому, з метою захисту інтересів держави, Рівненською обласною прокуратурою  пред’явлено до фермерського господарства позовну заяву в інтересах Рівненської обласної державної адміністрації  про розірвання договору оренди, а також повернення вищевказаних земельних ділянок та водного об’єкта.

На даний час позов перебуває на розгляді у Господарському суді Рівненської області.

За матеріалами Рівненської обласної прокуратури


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Рівненська обласна прокуратура