Укрпошта може припинити доставку пенсійних виплат з 1 березня

25.12.2020 08:12   Джерело: 0362.ua
Опубліковано : Вікторія Синиця

Укрпошта зіткнулася з фінансовими проблемами, які вимагають якомога скорішого вирішення. Якщо цього не станеться, доставка пенсійних виплат буде припинена.

Укрпошта може припинити доставку пенсій через два місяці через брак фінансування. За словами Смілянського, питання про оплату державою доставки пенсій для 3,6 млн пенсіонерів мало бути розглянуте вчора на засіданні Кабінету міністрів.

Про це у Facebook повідомив генеральний директор Укрпошти Ігор Смілянський.

«Після перегляду мінімальної зарплати, тільки у частині ЄСВ Укрпошта заплатить на 500 мільйонів гривень більше, ніж у 2020 році, не враховуючи витрат на підвищення зарплат. Тому, якщо питання не буде вирішено позитивно, Укрпошта буде змушена припинити доставку пенсій з 1 січня», - написав Смілянський 23 грудня.

Однак, 24 грудня Смілянський повідомив, що запропонував продовжити дію поточного договору на два місяці - січень і лютий.

«На прохання людей, яких я поважаю, і з урахуванням того, що наші пенсіонери не заслужили на додатковий стрес у ці святкові дні, мною було запропоновано, за погодженням з акціонером продовжити дію поточного договору на два місяці, січень і лютий», - зазначив він.

Таким чином, за словами Смілянського, пенсіонери отримають свої кошти, а сторони отримають два місяці на випрацювання системного рішення, яке Укрпошта вже також запропонувала. 

«На даний момент наші пропозиції відпрацьовуються колегами, і ми з нетерпінням чекаємо їх рішення. Я також сподіваюся, що у рамках соціальної відповідальності, разом із підписанням дод. угоди, Пенсійний фонд публічно оголосить про те, що на період карантину, пенсіонери мають право дистанційно (поштою) переходити з банків (особливо у селах, де вони закрились) в Укрпошту, не приїжджаючи особисто і не піддаючи себе небезпеці», - додав Смілянський.

За матеріалами https://www.0362.ua


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: 0362.ua