На Рівненщині близько 80 сиріт отримали гроші на покупку помешкання

30.12.2020 07:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Вікторія Синиця

У 2020 році 79 сиріт Рівненщини отримали кошти для покупки власного житла. Наразі 13 із них вже придбали житло.

Цьогоріч з держбюджету виділили 33 мільйони гривень субвенції для придбання житла дітям-сиротам Рівненщини.

Як розповіла директорка департаменту розвитку адміністративних послуг, соціальної, молодіжної політики та спорту Рівненської ОДА Юлія Шигорева , відповідно до регіонального загального списку та дати взяття на квартирний облік дітям-сиротам виплачують грошову компенсацію за належні для отримання житлові приміщення.

«Кошти субвенції з державного бюджету надійшли в повному обсязі та перераховані на спеціальні рахунки 79 дітей з числа пільгової категорії населення. Жителі Рівненщини, які отримали грошову компенсацію за розділом, мають можливість її використати упродовж одного року з дня перерахування коштів на спеціальні рахунки», - розповіла Юлія Шигорева.

За її словами, наразі 13 людей вже придбали житло: 4 у Рівному, 3 у Костопільському районі, по два у Гощанському та Сарненському, а також по одному у Корецькому та Рівненському районах.

Нагадаємо, на Рівненщині згідно регіонального загального списку дітей-сиріт, позбавлених батьківського піклування та осіб з їх числа на квартирному обліку перебуває 996 дітей. Щороку сума на житло для цієї категорії дітей зростає. У 2018 році було виділено 13 мільйонів гривень, минулого року – 30, а цьогоріч - 33 мільйони.

За матеріалами прес-служби РОДА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews