Наталія Рівненська

Наталія Рівненська

журналіст, редактор, теле-радіоведуча, RvNews

Етно-рок-Діва з Рівненського Полісся презентувала перший аудіоальбом «Етно-вірші» (ФОТО)

30.12.2020 10:53   Джерело: RvNews
Автор : Наталія Рівненська

Етно-рок-Діва з Рівненського Полісся або Голос із бурштинових копалень. Голос, який проникає одразу в серце! Це про Ірину Баковецьку, письменницю, яка співає власні вірші у авторському неповторному жанрі!

У грудні відбулася презентація її першого аудіоальбому "Етно-вірші". Це стало можливим завдяки інституційній підтримці Українського культурного фонду.

«Я дуже рада, що завдяки Українському культурному фонду здійснилася одна з моїх найзаповітніших мрій. Нині митці через відсутність фінансової підтримки мають невелику можливість продукувати свою творчість. Мені пощастило, що мою ідею і мрію підтримав УКФ і що сьогодні я мою можливість поділитися своєю творчістю зі своїм тепер уже слухачем.  Етно-вірші це мій власний авторський жанр. Але я буду щиро рада, якщо знайдуться послідовники, які візьмуть його за основу і створюватимуть свій власний культурний продукт», - каже Ірина Баковецька-Рачковська.

Свого часу Ірина Баковецька захопилася язичницькою культурою і як результат почала писати тексти сакрального напрямку. Етно-вірші як жанр з’явилися спонтанно ще у 2014 році на столичній презентації книжки «Із ребра хаосу». Письменниця тоді не просто читала свої твори, а вирішила проспівати їх  в поліському етно-стилі. Так з’явився авторський стиль письменниці, який поєднує в собі поліський етно-спів, сучасну рок-музику та некласичні авторські вірші. «Етно-вірші» Ірини Баковецької - це синкретизм власної поезопрози авторки, фольклорних вставок-голосінь, етнічних звуково-голосових ефектів, мантричної аудіуальної та вербальної ритміки і екпресивної сучаної музики.

Олена Семенович, культурна менеджерка, телеведуча: «Мені здається, що Ірині Баковецькій-Рачковській вже потрібно збиратися їхати на Євробачення. Тому що те, що вона робить – це стильно, це по-укранськи. Вона епатажна, у неї є спрацьований гурт, а її пісні її дуже глибокі, вони пронизані українською ідентичністю»

Етно-вірші Ірини Баковецької  - це не лише унікальне та вміле поєднання прадавнього поліського етноспіву із сучасними творчими напрямками і жанрами. Це популяризація української мови, мультикультурності в літературі, вітчизняного мистецтва та літератури.  

Світлана Богатирчук-Кривко, депутат Рівненської обласної ради: «Останнім часом ми всі дивуємося, чому такий інтерес до етно. Очевидно, нам всім не вистачає відчуття нашого коріння, нашої поліської ідентичності. Ірина  з нашої поліської землі. Вона вміло поєднує сучасне і минуле. Це жінка, мама трьох дітей, чудова донька, гарна дружина. Вона розмовляє серцем – це відчувається. Вона знана не лише на Рівненщині, а й в Україні. Я вважаю, що увесь світ має почути наш поліський спів і нашу поліську душу».

Над  альбомом «Етно-вірші» Ірина зі своєю командою, а це музиканти Михайло Дробина,  Артем Аврусевич та Дмитро Кірічок,  працювала три місяці.  І ось 20 треків вже готуються до тиражу. Також «Етно-вірші» будуть розміщені на ютуб каналі авторки та у соціальних мережах. А це означає, що творчість письменниці стане доступнішою для її поціновувачів.

null
 

 

null
 

 

null
 

 

null
 

 

null
 

 

null
 

 

null
 

 

null
 

 

null
 

 

null
 

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews