Бізнес Рівненщини отримав фінансову підтримку

05.01.2021 06:50   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська

Загалом в область у минулому надійшло понад 233 млн грн. Це допомога із часткового безробіття, 8-ми тисячна компенсація та гроші на дітей. Такі види державної підтримки отримували впродовж 2020 року підприємці та роботодавці Рівненщини.

Так, навесні Уряд запровадив допомогу із часткового безробіття. Понад 16 тисяч роботодавців Рівненщини отримали державну допомогу по частковому безробіттю. Загальна сума – понад 123,2 млн гривень. Це дозволило підтримати підприємців і найманих працівників у непростий період карантинних обмежень, а також зберегти тисячі робочих місць.

Більше 4,5 тисяч ФОП Рівненщини отримали допомогу на дітей на загальну суму 50 млн гривень. Це виплати на дітей фізичним особам-підприємцям, які обрали спрощену систему оподаткування і належать до першої та другої групи платників єдиного податку. Ця програма працювала до серпня, а у листопаді її відновили.

У грудні запровадили одноразову допомогу у 8 тисяч гривень. Пенсійний фонд України забезпечив виплати одноразової матеріальної допомоги у розмірі 8 000 гривень застрахованим особам: фізичним особам - підприємцям та працівникам підприємств, діяльність яких тимчасово зупинена внаслідок обмежувальних протиепідемічних заходів. Уже 7,5 тисяч підприємців Рівненщини отримали одноразову виплату, а це понад 60 млн грн.

Ефективною в 2020 році була Президентська ініціатива «Доступні кредити 5-7-9%», завдяки якій 290 суб’єктів підприємницької діяльності Рівненщини отримали фінансування під пільгові ставки на загальну суму майже 390 млн гривень.

Окрім того, в рамках обласної програми для суб’єктів малого і середнього підприємництва відшкодовано відсотки за банківськими кредитами. Це дало можливість здешевити для бізнесу кредитні ресурси на загальну суму майже 30 млн грн.

Також у 2020 році подбали про працівників і мікропідприємців, які через запровадження карантинних обмежень втратили доходи і не могли сплачувати за себе єдиний соціальний внесок, щоб це не знизило рівень їх пенсійного забезпечення в майбутньому.

По-перше, державою надано право на зарахування до страхового стажу періоди отримання допомог в період карантину (наприклад, допомоги по частковому безробіттю та інші одноразові допомоги).

По-друге, надано можливість людям за власним бажанням не враховувати для обчислення пенсії невигідні періоди отримання невисоких заробітних плат і доходів в період карантину.

По-третє, тим підприємцям, які в період «локдауну» втратять доходи, діяльність яких обмежується, дозволили сплачувати єдиний соціальний внесок від фактично отриманих доходів, і такі внески будуть пропорційно зараховані до страхового стажу. При цьому, в майбутньому людина зможе доплатити за ці періоди до мінімального страхового внеску, щоб їй зарахували їх до стажу повністю.

Додатково, щоб запобігти поширенню COVID-19 та підтримати працівників, які перебувають на самоізоляції, забезпечено оплату Фондом соціального страхування листків тимчасової непрацездатності з причини перебування на самоізоляції.

За матеріалами РОДА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews