У Рівному презентували новий короткометражний фільм «СПРАВА «БУМЕРАНГ» (ФОТО, ВІДЕО)

05.01.2021 13:13   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська

Громадська організація ЛІТЕКО у Кінопалаці «Україна» міста Рівне 28 грудня на широкий загал представила короткометражний детектив «Справа «Бумеранг», який було створено за фінансової підтримки УКРАЇНСЬКОГО КУЛЬТУРНОГО ФОНДУ у рамках програми «Культура в часи кризи: інституційна підтримка».

Проєкт, який був профінансований УКФ, мав назву Драммайстерня «DetectiveCreateWriting»  і являв собою двомісячний письменницький курс, на якому старшокласники та студенти вчились писати історії та оповідання. Результуючим продуктом проєкту став короткометражний детектив, відзнятий за сценарієм, особисто написаним учасниками курсу Драммайстерня «DetectiveCreateWriting». Даний літературно-мистецький проєкт мав детективне спрямування тому, що ідея його створення була навіяна спілкуванням із студентами Навчально-наукового інституту права НУВГП, які брали активну участь у минулих проєктах громадської організації ЛІТЕКО.  Проте, учасниками курсу були не лише студенти-правознавці, а різні учні та студенти рівненських шкіл та університетів, зокрема і переможці різноманітних літературних конкурсів.

Молоді літератори-початківці спочатку відвідали теоретико-практичні заняття з основ літературної творчості, психології та кримінальних розслідувань, а вже озброївшись набутими знаннями засіли писати сценарій детективної історії. За основу сюжету сценаристи-початківці все одно обрали... історію кохання - те, що у всі часи хвилює юні серця.

Під час презентації фільму у кінопалаці було дотримано усіх карантинних обмежень, у тому числі і масочного режиму та дистанцію між сидіннями.

У кінозалі на великому екрані глядачі переглянули крім короткометражного кіно «Справа «Бумеранг» ще окремий кліп, відзнятий за мотивами фільму на пісню, яка звучить у фільмі.

Консультували учасників проєкту голова Національної спілки письменників Рівненської області, письменниця Ірина Баковецька-Рачковська, психолог Ольга Куцель, викладачка навчальних дисциплін спеціальності «право» НУВГП Вікторія Гришко та інші лектори та ментори.

null
 

 

null
 

 

null
 

 

null
 

Ближче ознайомитись із процесом реалізації проєкту Драммайстерня «DetectiveCreateWriting» можна на сторінці у мережі facebook: https://www.facebook.com/Драммайстерня-Detective-Creative-Writing-100190141953053.

Перегляд фільм «Справа «Бумеранг» доступний за посиланням: https://www.youtube.com/watch?v=wqEvItJi52M&t=1707s.

Доречно зазначити, що ГО ЛІТЕКО вже мала досвід у створенні фільмів. Так, упродовж кількох років молоді активісти ГО ЛІТЕКО за ініціативи голови організації Стасюк Людмили та різноманітної спонсорської підтримки відзняли за власними сценаріями фільми: «Мости життя» і «Танець. Боротьба з собою».

Автор: Маргарита Яковишина


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews