У Рівному шостий рік поспіль діє благодійна акція «Свята без тата»

06.01.2021 09:13   Джерело: RvNews
Опубліковано : Новини Рівненщини

Щорічно, напередодні Різдва Христового, проходить благодійна акція «Свята без тата». Даний благодійний захід був започаткований у 2014 році українцями, які проживають у Польщі – Галиною Андрушков і Вікторією Батрун. Саме вони стали ініціаторами створення ГО «Ініціатива Героям Майдану», яка вже сьомий рік поспіль діє на теренах Польщі. 

Мета благодійної  акції - вшанування пам’яті і подяка воїнам, які загинули або були поранені, чи продовжують захищати цілісність нашої Батьківщини. Тому, дуже важливо і необхідно принести радість діткам наших захисників, які святкують свята без татусів, адже подарунки на Різдво – це символ пам’яті про їхніх батьків, підтримка небайдужих людей, а також радісні емоції на обличчі діточок.

Акція давно вийшла за межі Європи і тепер до неї долучаються українські громади з різних куточків світу: Німеччини, Австралії, Канади, Норвегії, Індії, Туреччини, Лівану та інших країн.

У Рівному дана акція діє шостий рік поспіль і, цьогоріч, понад 350 діток нашої області отримають подаруночки на Різдво. Приємно, що вже вдруге благодійна акція «Свята без тата» проходить у Свято-Покровському кафедральному соборі та збирає «небайдужих рівнян», які залюбки долучаються до Міжнародного благодійного проекту. Долучився до цьогорічної акції, на запрошення волонтерів, і новообраний мер нашого міста.

Слід зазначити, що з благословення архієпископа Рівненського і Острозького Іларіона у Свято-Покровському соборі почав діяти Благодійний центр «ЖМЕНЬКА МИЛОСЕРДЯ», на базі якого і будуть проходити різноманітні благодійні заходи, мета яких – допомога нашим воїнам, дітям-сиротам, хворим, покинутим, тощо.

Благодійна акція «Свята без тата» згуртовує тисячі людей, які бажають проявити турботу, підтримку та любов до дітей, батьки яких захищають нашу територіальну цілісність ціною власного життя. Дана акція – це символ пам’яті про всіх тих, хто піднявся на захист України. Адже, саме прояв дієвої любові до ближнього і розкриває повноту змісту самого Різдва.

Автор: Мирослава Хоміцька,

завідувачка Недільної школи


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews