Збиткове та з мільйонними боргами Рівненський авторемзавод передадуть на приватизацію

12.01.2021 15:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська

Рівненський авторемзавод передадуть на приватизацію. Рішення про передачу підприємства, що належить «Укроборонпрому», Фонду Держмайна прийняв Кабінет Міністрів України у грудні минулого року.

Днями авторемзавод відвідав керівник «Укроборонпрому» Юрій Гусєв, який оглянув майно підприємства та поспілкувався із колективом щодо шляхів прискорення приватизації.

На території заводу десятки років зберігається близько сотні одиниць автомобільної техніки, понад 5,5 тисяч агрегатів. Підприємство працює збитково, виробнича база застаріла, а державні замовлення на виконання профільних робіт відсутні з 2005 року. Все це призвело до росту боргів підприємства перед бюджетом, Пенсійним фондом, а заборгованість перед працівниками складає понад 5 мільйонів гривень.

«Президент поставив завдання – реформувати державний концерн «Укроборонпром». Тому рішенням Уряду декілька підприємств, які протягом багатьох років не виконували жодних замовлень і неспроможні це робити у майбутньому, передані для приватизації. Таким є і Рівненський авторемзавод. Із колективом підприємства обговорили питання щодо прискорення процесів передачі Фонду держмайна. Усі дії обов’язково мають враховувати виплату людям заборгованої зарплати, яка накопичувалась роками», - розповів Юрій Гусєв.

Зокрема, передусім вирішено створити спільну комісію із представників Укроборонпрому, Рівненської ОДА, Міноборони та колективу для проведення інвентаризації майна.

Як розповів заступник голови Рівненської ОДА Ігор Тимошенко, на сьогодні можливості ДП «Рівненський автомобільний ремонтний завод» практично не використовуються. Тому і адміністрація, і колектив підприємства зацікавлені у прозорій приватизації, адже люди зможуть отримати свої зароблені гроші, а майно при залученні інвестицій буде корисним для громади.

За матеріалами РОДА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews