В комунальну власність територіальної громади Дубенського району повернуто понад 8 га землі

13.01.2021 15:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська

Дубенською місцевою прокуратурою встановлено кілька фактів укладення договорів оренди земель, що суперечать вимогам чинного законодавства.

На виконання рішення господарського суду за позовом Дубенської місцевої прокуратури, шляхом підписання акту приймання-передачі, повернуто у комунальну власність земельні ділянки сільськогосподарського призначення  загальною площею  8,06 га та вартістю понад 6 млн гривень. 

Зокрема, у 2019 році рішеннями сільської ради на той час ще Радивилівського району  одній з агрофірм передано в оренду земельні ділянки загальною площею 8,06 га із земель сільськогосподарського призначення.

Втім, проекти землеустрою на вказані земельні ділянки фактично не розроблялися, а договори укладено з порушенням вимог чинного законодавства,  у зв’язку з чим вони підлягали визнанню недійсними.

Господарський суд Рівненської області погодився із доводами прокурора і у вересні 2020 року задоволив позовні заяви у повному обсязі.

Пресслужба Рівненської обласної прокуратури 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews