Кандидатка на голову з Рівненщини — співучасниця в розбійному нападі?

16.01.2021 20:11   Джерело: Рівне вечірнє
Опубліковано : Рівненський Новинар

Від семи до дванадцяти років за гратами може провести ексдепутатка Рівненської районної ради Тамара Ізотова та її чоловік Ігор Ізотов. Подружжя на початку січня затримала волинська поліція за підозрою у розбої. Ізотових звинувачують у нападі на волинянина, а заодно розглядають версію про замовне вбивство.

За повідомленням ГУ НП у Волинській області, подружжя рівнян здійснило напад на 55-річного жителя Тарасового, що поблизу Луцька. Чоловік розмістив оголошення про продаж будинку. За попередньою версією, подружжя представилося покупцями та 3 січня приїхало оглядати будинок. Проте замість домовлятися про ціну, власникові будинку пирснули сльозогінним балончиком в очі та вдарили його ножем у ногу. Після цього подружжя втекло.

 

Чоловіка із колото-різаною раною госпіталізували до лікарні, звідти і повідомили про напад. За допомогою відео з камер спостереження подружжя швидко встановили та затримали за декілька годин. Як повідомили в ГУ НП Волинської області, чоловік та жінка «діяли з метою незаконного заволодіння чужим майном, при цьому застосувавши насильство». Проте також розглядають і версію про те, що подружжя могло виконувати замовлення і намагалося не пограбувати, а вбити чоловіка. Якщо версія підтвердиться, статтю, за якою звинувачують рівнян, перекваліфікують.

 

Наразі 42-річного Ігоря Ізотова та 55-річну Тамару Ізотову підозрюють за ч.3.ст.187 (розбій, поєднаний з проникненням у житло). Покарання за цією статтею — від семи до дванадцяти років позбавлення волі з конфіскацією майна. П’ятого січня Луцький міськрайонний суд обом обрав запобіжні заходи: Ігорю Ізотову — тримання під вартою, оскільки раніше він уже був судимий за розбій, Тамарі Ізотовій — цілодобовий домашній арешт. Проте правоохоронці із таким рішенням суду щодо рівнянки не погодилися і подали клопотання про обрання для неї суворішого запобіжного заходу. Засідання у справі має відбутися цього тижня.

 

Ігор та Тамара Ізотови одружилися трохи більше року тому. До травня 2019 року жінка була одружена з іншим чоловіком та мала прізвище Плошніца. Саме як Тамара Плошніца у 2015 році вона стала депутаткою Рівненської районної ради від «Батьківщини». У фракції цієї партії до кінця каденції, втім, не добула — її виключили, як розповідають у «Батьківщині», за порушення фракційної дисципліни. Торік уже як Тамара Ізотова жінка балотувалася на посаду голови Зорянської сільської ради і посіла третє місце серед чотирьох кандидатів, набравши 9% голосів.

Відповідно до інформації порталу «Посіпаки», Тамара Плошніца була помічницею нардепа попереднього скликання Юрія Вознюка та залишається керівницею волонтерської громадської організації «Зоря волонтерська». Як розповідають ексоднопартійці жінки, у 2014 році вона була активною учасницею Революції гідності.

 

За даними останньої декларації Тамари Ізотової, опублікованої торік, подружжя Ізотових жило на заробітну плату та пенсію дружини. Жінка є пенсіонеркою та працює техніком у комунальному підприємстві «Рівнерайкомуненергія». Загалом за 2019 рік офіційний дохід родини склав трохи менше 100 тис. грн (близько 8 тис. грн на місяць). Проживало подружжя у квартирі у Рівному, де його і затримала поліція 4 січня.

Причетність подружжя до нападу на волинянина ще мають довести у суді. Якщо правоохоронці не зберуть достатню кількість доказів, справа може і не потрапити на розгляд суду або ж суд може визнати рівнян невинними.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Рівне вечірнє