На Рівненщині знову викрили бурштинокопачів

21.01.2021 09:36   Джерело: RvNews
Опубліковано : Новини Рівненщини

25 мотопомп та 15 кг бурштину – підсумок злагодженої роботи правоохоронців.

З метою оперативного виявлення та документування фактів незаконного видобутку бурштину на Рівненщині працює міжвідомча робоча група. Окрім працівників прокуратури до неї входять також представники Управління СБ в Рівненській області, Головного управління Нацполіції та в області, Управління стратегічних розслідувань в Рівненській області ДСР Національної поліції України. 

Перші результати такої скоординованої діяльності правоохоронних та контролюючих органів вже є: з початку цього року в межах кримінальних проваджень за фактами незаконного видобування, збуту, придбання, передачі, пересилання, перевезення та переробки бурштину (ст. 240-1 КК України) проведено ряд обшуків та оглядів на території Сарненського району та у місті Рівне. За їх результатами виявлено та вилучено майже 15 кг бурштину-сирцю, 25 мотопомп та інше обладнання, яке використовували для незаконного промислу.

Також до вказаної робочої групи для обміну інформацією, яку пізніше перевіряють в ході досудового розслідування, а також для оперативного реагування на факти незаконного видобутку бурштину на території області залучені представники управління лісового та мисливського господарства Рівненщини, Головного управління ДФС а області, Державної екологічної інспекції Поліського округу, а також митники, прикордонники та інші державні служби.

Пресслужба Рівненської обласної прокуратури


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews