Депутат Юрій Ліпський судиться з Рівненською обласною радою

21.01.2021 11:12   Джерело: 7dniv.rv.ua/
Опубліковано : Новини Рівненщини

Депутат облради, очільник обласного осередку ПП «Слуга народу» Юрій Ліпський, оскаржує в суді обрання головою Рівненської обласної ради Сергія Кондрачука – депутата від «Європейської Солідарності».

20 січня у Рівненському окружному суді відбулося перше засідання у справі за позовом про оскарження.

Позов подав депутат облради, очільник обласного осередку ПП «Слуга народу» Юрій Ліпський. Політик через суд хоче скасувати рішення обласної ради 8-го скликання, прийняті на першому пленарному засіданні першої сесії. Зокрема, мова йде про кадрові питання – призначення голови ради та його заступників.

 

Представник «Слуги народу» Віталій Ліпський вважає, що під час сесії було порушено регламент, відтак усі рішення, прийняті на ній, є незаконними.

Коментує ситуацію адвокат, депутат Рівненської обласної ради Катерина Самардак: 

«Сьогодні я брала участь у судовому засіданні як представник Сергія Кондрачука, який є одним із відповідачів. Наша позиція наступна: ми позов не визнаємо, вважаємо його необґрунтованим. Ми вважаємо, що права позивача ніяким чином не були обмежені, про що він, у тому числі, заявляє в позовній заяві. Це була його власна воля – не з’явитися на чергове засідання сесії. Хочу зауважити, що загалом позиція позивача, як на мене, є досить дивною. Починаючи з другої сесії облради, він активно бере участь у голосуваннях, подає на ім’я, на його думку, нелегітимного голови облради заяву на участь у постійній комісії, тим самим фактично визнаючи його повноваження як голови».

Джерело: https://7dniv.rv.ua/ 

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: 7dniv.rv.ua/