У центрі Рівного ремонтують історичну будівлю (ФОТО)

23.01.2021 12:39   Джерело: RvNews
Опубліковано : Новини Рівненщини

Архітектура Рівного завжди викликала багато питань як у громадян, так і в самих архітекторів. Особливо історичні будівлі, які поволі зникають з вулиць міста. Проте, деякі з них ще намагаються врятувати.

Про це у соцмережах пишуть небайдужі рівняни та діляться світлинами.

«Рідкий для Рівного, випадок, коли історичну будівлю в центрі міста на вул. 16-го Липня, 22 не знесли (хоч планували), а почали відновлювати. Аварійну прибудову, в котрій розміщувався санвузол музшколи, розібрали, залили нові бетонні фундаменти і вимурували наново. З четвертями, лучковими перетинками над вікнами, з рідної клінкерної цегли», - пише рівнянин Дмитро.

null
Фото: Dmytro Ka

Приміщення музичної школи вже давно потребувало ремонту.

null
Фото: Dmytro Ka

«На фото одна з будівель першої на Волині дитячої музичної школи, як сказано в туристичному вказівнику, «в самому центрі мальовничого міста Рівне». Останні 12 років містом керував «крепкий хозяйственник». В цьому муніципальному бараці дітки вчаться музиці. Таку шкільну будівлю в селах ще потрібно пошукати. Дивлячись на це, виникає сумнів, чи після 1939-го року тут був ремонт», - ділиться світлинами і враженнями рівнянин Дмитро.

Однак, як видно на фото, за приміщення не забули.

«Просто зараз, попри морозець, підрядник проводить роботи по відновленню історичної будівлі, в котрій розміщено один з корпусів першої на Волині музшколи в м. Рівне на вул. 16-го Липня, 22. Попереднє керівництво міста намагалось її ліквідувати, але протести громади перешкодили цьому».

null
Фото: Dmytro Ka

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews